Malzemeler: 2 yumurta (Sarıları üzerine sürülecek) 125 gr. tereyağ 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme) 3 yemek kaşığı kahvaltılık sos * 5-5 buçuk su bardağı kadar un *Kahvaltılık sos olarak hazır yada evde kendi yaptığınız sosu kullanabilirsiniz.. 1-) Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar un koyup yoğuruyoruz (Eğer yaş maya kullanacaksanız, ılık suda mayanızı eritip, öyle hamura katın) 2-) 1 saat kadar hamurumuzu mayalamaya bırakıyoruz. 3-) Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölüyoruz. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açıyoruz ve kahvaltılık sosu her tarafına sürüp rulo yapıyoruz. 4-) Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Arzuya göre haşhaş, çörekotu ya da susam serpebilirsiniz. Daha önceden ısıttığınız 185 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar pişiriyorsunuz... Alıntıdır.