Kakaolu Fındık Kremalı Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 9 May 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 adet yumurta
    1 fiske tuz
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    250 gr + 1 kaşık un
    1/2 paket vanilin
    arasına sürmek için kakaolu fındık kreması

    Hazırlanışı:

    Yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.
    Limon suyunu ekleyin, karıştırın. Unun bir kısmı, tuz ve vanilyayı ekleyin.
    Unu azar azar ekleyin.Hamuru streç filme sarın, buzdolabında 1 saate yakın bekletin.
    Az un veya nişasta serpilmiş tezgahta yarım cm. kalınlığında açın.
    Kalıpla veya bardakla yuvarlaklar halinde kesin.
    Yuvarlakların yarısının da ortalarını daha küçük bir kalıpla veya krema sıkma aparatının ucu ile kesin.
    Ortası delik olan yuvarlakların üzerine çatalı kakaoya batırarak fazla bastırmadan şekiller verin.
    Fırın tepsisine dikkatli bir şekilde şekillerini bozmadan yerleştirin.(İsterseniz ortalarındaki yuvarlakları çıkarmadan önce tepsiye aktarıp orada ortalarını kesebilirsiniz, böylece şekilleri bozulmamış olur. )
    170 derecede ısıtılış fırında 15-20 dk. hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortaları delik olmayan kurabiyelerin üzerine kakaolu fındık kremasından sürüp,ortaları delik olanları üzerine yerleştirin. ​
     

Bu Sayfayı Paylaş