Kakaolu Islak Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 25 Kas 2012 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    [​IMG]
    Malzemeler:
    • Oda sıcaklığında yarım paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 paket ülker 25 gr kakao
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 yumurta
    • Aldığı kadar un
    Şurubu için:
    • 3 çay bardağı toz şeker
    • 3 çay bardağı su
    Yapılışı:
    • Önce şurubu 5 dk kadar kaynatıyoruz.
    • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletiyoruz.
    • Margarini elimizle iyice cıvıklaştırıyoruz.
    • Sıvıyağ ekleyip elle karıştırıyoruz.
    • Yumurtayı ilave ediyoruz.
    • Toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
    • 2 avuç un koyup yoğuruyoruz.
    • Kabartma tozu,vanilya,kakao ve yeterince unla kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
    • Eğer şurup dolaba gireli 45 dk olmadıysa hamuru dinlendiriyoruz.(10 dk kadar dinlendirdim)
    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
    • Benim 26 kurabiyem oldu:)
    • Önceden ısıtılmış 200 derecede kurabiyelerin hepsi iyice çatlayana kadar pişiriyoruz.(15 dakika pişirdim)
    • Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeleri birer-ikişer hızla soğuk şerbete atıp çıkarıyoruz.Bu işlemi yaparken hızlı olun,yoksa dağılabilirler.Ayrıca almak için süzgeç gibi bir şey kullanırsanız kolay olur.
    • Tepsiye aldığımız kurabiyeleri mümkünse yemiyoruz :D Bir gece bekletip servis yapıyoruz.
    • Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz.Ben hindistan cevizi kullandım.Bazılarını da sade bıraktım.
    Sofralarınız bereketli,mutfağınız keyifli,gününüz güzel,sağlığınız yerinde ve neşeniz bol olsun inşaallah!
    Bugünlükte bu kadar ;)

    Alıntıdır:D

    Resimini eklemeyi unutmuşum,onu hallettim:)
     

Bu Sayfayı Paylaş