Kakaolu & Vişneli Tart Kek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler;

    Keki İçin;

    2 tane yumurta
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı süt
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay bardağı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1/2 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Kreması İçin;

    2,5 su bardağı süt (500 ml)
    2 yemek kağı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 kahve fincanı şeker
    1/2 paket krem şanti (toz halde)

    Üzeri İçin;

    2 su bardağı vişne suyu
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı şeker

    Yapılışı;

    Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile aklar iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
    Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın.
    Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
    Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
    Yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
    Kek pişerken kremayı hazırlayın; krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
    Ilıyan kremaya krem şantiyi katın ve miksrele 2-3 dakika çırpın. Kalıbından çıkartığınız kekin çukur kısmına kremayı düzgünce boşaltın.
    Üst katmanı için gereken malzemeyi tencereye alın, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kremanın üzerine boşaltın.
    Tart kekinizi buzdolabında dinlendirip istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş