Kandil Simidi

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 30 Ağu 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    * 1 paket margarin
    * 2 adet yumurta sarısı
    * 1 paket kabartma tozu
    * 2 yemek kaşığı sirke
    * 3 yemek kaşığı şeker
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 1 çay bardağı sıvı yağ
    * 2 çay kaşığı mahlep
    * 600 gr un (4,5- 5 bardak)
    * üzerine yumurta akı susam

    Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk dondurucuda bekletelim ( kendini toplaması için). Hamuru tezgaha alıp merdane yardımı ile açalım. İstediğimiz kalıplarla şekil verip önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim. 200 C de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

    Afiyet olsun.​
     

Bu Sayfayı Paylaş