Karabasan, Uyku felcidir. Derin uyku ve uyku uyuşukluğunun anormal bir şeklidir. İnsanlar, rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Hasta, birkaç dakika hareket edemez. Umûmiyetle uykuya dalarken veya uykudan kalkarken bu uykulu hâli ile birtakım sesler duyduğunu veya şekiller gördüğünü sanır. Kestirme yaparken veya uykuya başlarken… Bu durum, başka sebeplerle de ortaya çıkabilir. Ses duyma ve şekil görmeler, aynı anda olabilir Benim defalarca 4-5 defa gördüğüm ödümü patlatan bildiğim duaları defalarca kez okuyup uyanamadığım. 1000 korku filmine bedel rüya. Genellikle aşırı stresten kaynaklanırmış.
gençken sıkça yaşadığım her defasında korkudan kalbimi çatlatan dua okumak istediğimde dilimi zihnimi bile bağlayan uyku ve uyanıklık arası yaşanan şey. tanımlanması bile ürkütücü...
çokk şükür hiç yaşamadığım ama kardeşimi o uykuyla uyanıklık arası yaşandığını söylediğiniz kuyudan bir çok kez çıkartmak zorunda kaldım. allah kimseye vermesin
Anneannem yaninizda uzerlik tohumu tasiyin derdi karabasan olayina karsi ^^ Safsata midir gercekten var midir yoksa sadece bilimsel olarak aciklanan uyku felci hali midir bilemiyorum. Neyse allah herkesi bu tur seylerden korusun. Soyle yayila yayila uyuyalim.
Bana hiç basmamış olan, halk arasında doğa üstü bi olay olarak bilinen durum. Söylentiye göre üstünüze karaaa kapkaraa bir cisim (böyle cin gibi bir şey) çöküyormuş, hareket edemez ve konuşamaz hale geliyormuşsunuz.. Duyduğumda "Hadi ordan! Yalandır o." diye tepki vermiştim, ama var mıdır yok mudur bilmediğim için merakımdan ötürü bi gece uyurken keşke bana da oluverse diye kaç kere aklımdan geçirdiğim olmuştur. Lakin henüz test etme mertebesine ulaşabilmiş değilim. Çok feci rüyalar, daha doğrusu kabuslar görürüm, gollum'u (bilmeyenler için:yüzüklerin efendisi'ndeki kıymetlimissss diye dolaşan yaratık) bile gördüm ama olmayınca olmuyor işte, malesef :zuhaha: