Karakız Köftesi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 6 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    2,5 su bardağı köftelik bulgur
    3,5 su bardağı sıcak su
    2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
    2 yemek kaşığı tepeleme un
    1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane

    Üst Sos İçin:

    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    4-5 diş ince kıyılmış sarımsak
    1′er çay kaşığı kimyon ve kırmızı pulbiber
    istediğiniz kadar sıvıyağ
    Üzeri İçin; maydanoz

    YAPILIŞI:

    Bulgura tuz katarak sıcak suyla karıştırın, yarım saat ıslanmaya bırakın.
    Suyunu çekince kalan malzemeyi katın, yuvarlanacak kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse su katın yoğururken.
    Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın, hepsi bitince tuzlu kaynar suya atıp köfteleri 5 dakika haşlayın, servis tabağına çıkartın.
    Üst malzemeyi tavada kavurun, köftelere dökün, biraz karıştırın.
    Üzerini maydanozla süsleyip servis edin.Dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz.
     
  2. alkane

    alkane Well-Known Member

    Bulgur-un-nişasta üçlüsü bana pek cazip gelmedi:/ Paylaşım için sağol baby:)
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    ahh ama çok lezzetli buu ;)
     

Bu Sayfayı Paylaş