Kartopu (RAFFAELLO)

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 Mar 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]
    Malzemeler:

    200 ml krem
    Yarım su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı süt tozu
    3,5-4 su bardağı hindistan cevizi
    Bütün fındık

    Üzeri için:
    Hindistan cevizi

    Hazırlanışı:
    Soğuk krema ve pudra şekeri bir kaba alınır ve kabarana kadar çırpılır.
    Ardından süt tozu ve hindistan cevizi eklenir karıştırın.
    Hindistan cevizini üçüncü bardaktan sonra azar azar ilave edin.
    Hafif yapışkan bir kıvamda olacak.
    Hazırlanan karışımı 1 saat buzdolabında bekletilir
    Ceviz büyüklüğünde parça kopartıp yuvarlanır ve orasına fındık konur.
    Hazırlanan roplar hindistan cevizine bulanır 2 saat dolapta dinlendirilir servis edilir.

    not:Kullanacağınız krema mutlaka soğuk olmalı yoksa katılaşmasında sorun yaşayabilirsiniz.

    Alıntıdır.
     
  2. SARANG

    SARANG Well-Known Member

    FISTIKPAREMalzemeler
    100 gr. margarin
    1 çay bardağı çiçek yağı
    1 yumurta
    2 çay bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı toz yeşil fıstık
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un

    FISTIKPARE TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, yeşil fıstık, pudra şekeri bir kaba koyularak iyice karıştırılır. Ardından kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır fakat üzerine bastırılmaz. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 150° fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir
     
  3. fatma20

    fatma20 New Member

    bunu hiç yapan varmı forumda tadı nasıl:cool:
     
  4. Emma

    Emma New Member

    Hindistan cevizi sevmem o yüzden denemedim
     

Bu Sayfayı Paylaş