Kavga Etmek İlişkileri Güçlendirir mi?

'Erkekçe' forumunda Begüm tarafından 15 Mar 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Begüm

    Begüm New Member

    Kavga Etmek İlişkileri Güçlendirir mi?

    Sevgiliniz bir kavga mı başlattı? Hemen savunmaya geçin ya da aşağıdaki taktiklerle ‘O’nu kazanın!
    [​IMG]





    Evet, kavgaların ilişkilere kattıkları da vardır. Eğer konuşmayan, sorunlarını çözmek üzere ortak bir zeminde buluşamayan bir çiftseniz, arada kavga ederek birbirinize açılabiliyorsanız, sizin için bir verimliliğin söz konusu olduğundan bahsedebiliriz. Ancak, bu ne kadar sağlıklı? Tartışmaya açık... Bu tip durumlarda, yani söyleyeceklerinizi cebinizde biriktirip, partnerinizin yüzüne hışımla püskürttüğünüz durumlarda, kaybettiklerinizin de hesabını yapmanız gerekir. Onun size duyduğu güven siz ona bağırıp çağırırken kaybolabilir. Daha kötüsü kızgın anınızdaki çirkinleşen yüzünüzü görmesiyle onun gözünde değerinizi birden yitirebilirsiniz. Öncelikle anlamanız gereken, bir kadının neden kavga etmeye gerek duyduğudur. Neden kendini ve sizi sıkıntıya düşürecek cümlelerle ilişkinizin durumunu masaya yatırmak istediğidir.
    Dikkat kavgası:
    Açılış cümlesi: “Artık hiç dışarı çıkmıyoruz.”
    Manası: Nostaljik bir kadın. Sizinle dışarı çıkmak, sevdiği yemekleri paylaşmak, gezmek, tozmak kısacası hayatı paylaşmak istiyor. Ancak bu şekilde sizin gözünüzdeki değerini anlayabilecek. İlişkinizdeki rutinden epeyce sıkılmış anlaşılan.
    Savaş taktiği: Hiç değilse ayda 1 kez ona bir sürpriz hazırlayın. Yemeğe çıkarın, özel günlerinizi coşkulu kutlayın ya da dışarıdakinden daha fazla haz alabileceği bir romantik akşam yemeğini siz hazırlayın. Hafta sonu yürüyüşlerine çıkın. Yaşadığınız şehri beraber keşfedin. Onu daha önce hiç görmediği yerlere götürün ki bazı şeyler kafasına sizin imajınızla beraber yer etsin. “Adalara ilk kez Ömer’le beraber gitmiştim,” diyebileceği fırsatlara zemin hazırlayın.
    Ne kazanırsınız?: Yemekler kadınlar için çok önemlidir. Her kadın sevdiği erkekle beraber boy göstermek ister. Bunun onun için ne kadar önemli olduğunu düşünün. İşten direkt eve dönüp günün stresi de dâhil her şeyi onunla paylaşır, ona özel olduğunu hissettirirseniz, o da size aynı şekilde geri dönecektir.
    Para kavgası:
    Açılış cümlesi: “Yeni bir cep telefonuna ihtiyacın var mı gerçekten?” Manası: Gerçek ihtiyaçlarınızın sorumluluğunu almanızı istiyor. Gerçek bir ilişkide partnerler birbirlerinin ihtiyaçlarını bilir ve ona göre davranırlar. Hediyelerin anlamı büyük ölçüde budur. Cebinizde bir ay önce aldığınız cep telefonu varken daha yeni bir tanesini istiyor ve ona arada da olsa bir çiçek bile almıyorsanız, bu cümleden bile daha ağırlarını hak ediyorsunuz!
    Savaş taktiği: Harcama konusunda ortak düşünün. Elinize bir kalem kâğıt (ya da bilgisayarınız) alın ve tüm isteklerinizi dökün. Ama hep onun da fikrini alarak. Sonra ona neden yepyeni bir plazma TV istediğinizi mantıklı bir şekilde anlatın. Ama onun istediği Jimmy Choo ayakkabıyı da (o söylemeden) bu listeye eklemiş olun. Bakın sonuç nasıl değişecek!
    Ne kazanırsınız?: Onun istediği ayakkabıya birkaç yüz lira harcamanın yanında hep istediğiniz plazmayı ya da cep telefonunu da alırsınız. O da size sesini bile çıkarmaz. Ayakkabıya ek olarak bir de 450 liralık bir denim istiyorsa onu da alın. Acısını daha sonra çıkarırsınız ne de olsa…
    Çocuk kavgası:
    Açılış cümlesi: “Neden çocuklarınla daha fazla zaman geçirmiyorsun?” Manası: Tüm işleri o yapıyormuş gibi hissediyor. Tipik senaryo şudur: Kadınlar tüm gün boyunca hem evi çekip çevirmekle hem de çocuklarınızla ilgilenirken kendilerini kaybederler. Sonuçta da haklı olarak bir yerde patlama yaşanır. Siz de tüm bu işlerde ona yardım etmiyor ve TV karşısında göbek büyütüyorsanız; o patlamanın yakınında bile bulunmak istemem!
    Savaş taktiği: Burada söylenecek çok fazla söz yok. Akşam yemeğine (en azından hazır olan şeylerin sofraya yerleştirilmesine) yardım etmediğiniz, çocuklarınızı uzaktan sevdiğiniz, çamaşır ve bulaşığın nasıl yıkandığından bihaber olduğunuz sürece de bu kavganın sonu hiç gelmeyecektir. Göstermelik iş yapmalardan bahsetmiyorum. Masaya iki tane çatal koymak ya da kendi tabağınızı bir günlüğüne sizin doldurmanız bir şeyi değiştirmez. Hatta göstermelik oldukları için zamanla daha büyük bir kavgaya zemin hazırlar. Patronunuza ve işinize karşı ne kadar sorumluysanız ve onlar her talepte bulunduklarında el pençe, diz divan duruyorsanız ailenize de aynı şekilde davranmalısınız.
    Ne kazanırsınız?: Sakin ve huzurlu bir ev ortamı, babalarından ve onunla zaman geçirmekten hoşlanan çocuklar ve de en önemlisi sakin bir eş.
     
  2. DaRkBlooD

    DaRkBlooD Anne'sinin bidenesi (:

    güçlendirir.
     
  3. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    Daha çabuk yıpratır bence.
     
  4. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    Kavgaların da belli bir monotonluğu var. Kavga sonrası belki birkaç hafta mutlu olunur ama tekrar bir kavga konusu olduğunda önceki kavgada olanlar da hemen kullanılıverilir :) O yüzden kavga ede ede aslında bi kuyuya çekilir ilişki diye düşünüyorum bilmem siz ne dersiniz :)
     
  5. Begüm

    Begüm New Member


    Kesinlikle Özgürcüm katılıyorum sana ve Sha `ya İlişkide kavgalar baslamışsa eger herhangi bir umut beklemeyin arkadaslar. Tartışmak ayrı bişi, insanlar herdaim tartışabilir gayet normal, bu birbirini tanıma aşamasıdır diye düşünüyorum ben. Tanıdıktan sonra da devam eden tartışmalar ! işte kavgaların başladığı umudun bittiği noktadır.
     
  6. GüLümSé!

    GüLümSé! ●şιιя ρєяιѕι●

    Kavga Etmek ,Birbirlerinizin Kalbini Kırmaktan Başka Bir işe yaramaz.

    Kavga etmek yerine O sorunu Rahatça oturup Çözümlemelerini Öneririm :)
     

Bu Sayfayı Paylaş