Kaymaklı Poğaça

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 10 Ara 2012 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler :

    125 gram kaymak
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz
    1 çay bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    nane
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    1 çay kaşığı tuz

    Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

    Yapılışı :

    Yoğurma kabına kaymak, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, nane ve tuz alınır. Kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.

    Tarif Sofra Dergisi'nden...
     
  2. Emma

    Emma New Member

    paylaşım için teşekkürler
     
  3. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    off diyorum of yemeyecem yapmayacammmmmm

    admin bu bölümü iptal et :)
     
  4. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    Yesin yesin löp löp et olsun kuflu üyelerine :)
    Güzelmiş afiyet olsun yapanlara yiyenlere belki biri bize de yapar :p
     
  5. LITTLE

    LITTLE Well-Known Member

    Ben şey istiyorum, yiyelim ama kilo almayalım istiyorum, küresel ısınma olmasın ama penguenler de üşümesin istiyorum :D
     
  6. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    ay ne kötüsü admin birde utanmadan löp löp et olsun demiş :hih:
    hıh küstüm vallaha:füü:
     
  7. eun sung

    eun sung Well-Known Member

    sen poğaçaşı yap bana ben bilim adamı olarak gerisini hallederim...:füü::füü:
     
  8. LITTLE

    LITTLE Well-Known Member

    hımmmm, gayet mantıklı oluabilü. İş bölümü süper. Sana güvenebiliriz ama değil mi? Sonra yediğimizle kalmayalım. :zuhaha:
     
  9. eun sung

    eun sung Well-Known Member

    araştırmacı bir bilim adamıyımdır atalet gidince uçucam zaten :zuhaha::zuhaha:
     

Bu Sayfayı Paylaş