Malzemeler : 125 gram kaymak Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta nane 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 çay kaşığı tuz Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Yapılışı : Yoğurma kabına kaymak, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, nane ve tuz alınır. Kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilık olarak servis yapılır. Tarif Sofra Dergisi'nden...
Yesin yesin löp löp et olsun kuflu üyelerine Güzelmiş afiyet olsun yapanlara yiyenlere belki biri bize de yapar
Ben şey istiyorum, yiyelim ama kilo almayalım istiyorum, küresel ısınma olmasın ama penguenler de üşümesin istiyorum
hımmmm, gayet mantıklı oluabilü. İş bölümü süper. Sana güvenebiliriz ama değil mi? Sonra yediğimizle kalmayalım. :zuhaha: