Kekli irmikli tatlı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 20 Ara 2012 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    Keki İçin;

    2 tane yumurta
    1 çay bardağı şeker
    yarım çay bardağı su
    3 yemek kaşığı un (tepeleme)
    2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı ceviz (ince çekilmiş)

    Kreması İçin;

    1 litre süt
    1 su bardağı şeker
    7 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
    1 paket vanilya

    Sosu İçin;

    2,5 su bardağı süt
    1 çay bardağı şeker
    2 yemek kaşığı kakao
    1 paket çikolata (80 gr)
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    Yapılışı:

    Önce keki hazırlayın, yumurta ve şekeri iyice çırpın, diğer melzemeleri ekleyip tekrar çırpın ve hamuru yağlanmış düz bir kek kalıbına döküp 180 dereceli fırında pişirin, soğutun.
    Krema için gereken malzemeleri vanilya hariç tencereye alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatın, vanilyasını ekleyin ve ocaktan alıp ılıtın.
    Ara sıra kremayı karıştırın ki kabuk tutmasın.
    Ilıyan kremayı kekin üzerine dökün, üzerini düzeltin.
    Sosu için gereken malzemeleri bir tencereye alın, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın, arada karıştırarak ılıtın ve kremanın üzerine dökün, üstünü düzeltin.
    Tatlının üzerine bolca hindistan cevizi rendesi serpin ve buzdolabında dinlendirip servis edin.


    Kaynak: Oktay Usta
     

Bu Sayfayı Paylaş