Kıymalı Karnıyarık Böreği

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 24 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler :

    Yufka. ( Yeteri kadar )

    Sos :
    2 yumurta.
    1 su bardağı süt.
    1 su bardağı sıvı yağ.
    1 su bardağı süt.
    tuz.

    Malzemelerin hepsini derin bir karıştırma kabında güzelce karışrıralım.

    Kıymalı Harç :

    yarım kg kıyma.
    4-5 tane orta boy kuru soğan.
    pulbiber.
    taze çekilmiş karabiber.
    toz kırmızı biber.
    tuz.
    yarım demet maydanoz.

    Kuru soğanlarımızı soyalım, rondo dan irice çekelim. Yada minik minik doğrayalım. Tavamıza soğanlarımızı koyalım, sıvı yağ ilave edelim ve kavurmaya başlıyalım. Soğanlar kavrulmaya başlayınca kıymamızı ilave edelim ve güzelce sürekli karıştırarak kavuralım. Tuzumuzu ve baharatlarımızı ilave edelim karıştıralım ve tavamızı ocağımızdan alalım. Harcımızın sıcaklığı gidene kadar bekleyelim, doğradığımız maydanozlarımızı ilave edelim ve karıştıralım. İç harcımız artık hazır...

    Yufkamızın bir tanesini serelim ve bolca hazırladığımız sos dan sürelim, diğer yufkamızıda üzerine yerleştirelim yine bol ve orantılı bir şekilde sosumuzdan sürelim. ( Ben iki yufka kullandim, benim yufkalarım biraz kalındı. Eğer yufkalarınız inceyse üç yufka da kullanabilirsiniz. )
    Hazırladığımız yufkalarımızı dört parçaya bölelim, kıymalı harcımızdan ortasına yerleştirelim...

    Hazırladığımız yufkalarımızı kalın sigara böreği gibi saralım. Tepsimize yerleştirelim, ortasından bıçak yardımı ile derin olmayacak şekilde keselim. Kalan sosumuzdan böreklerimizin üzerine bolca sürelim, böreklerimizin kesilen yerine bir parça domates, biber yerleştirelim, susam serpelim ...
    200C* de Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.

    Afiyet olsun.

    Alıntıdır.
     
  2. fatma20

    fatma20 New Member

    gece gece karnım acıktı bunu görünce

    paylaşım için teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş