Kıymalı Pırasalı Unlu Sarma Börek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    4 adet hazır yufka
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 yemek kaşığı su
    1 yemek kaşığı dolusu un(tepeleme )

    İçi için

    Yarım kilo kıyma
    5-6 adet pırasa
    1 adet havuç
    4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
    Karabiber ,tuz,kırmızı biber

    YAPILIŞI

    Önce iç harcımızı hazırlıyoruz..
    Bunun için pırasaları minik minik doğruyoruz..
    Kıyma ile pırasayı beraber sıvı yağı tavaya alalım ve 15 -20 dakika kadar karıştırarak kavuralım..
    (havucu da rendeleyerek ilave edin kavurun)
    İç harcımız hazır olunca soğuması için bekletelim.

    Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağın içerisine unu ilave edelim ve iyice karıştıralım..
    Yufkamızın birincisini masaya serelim üzerine unlu yağdan sürelim.
    İkinci yufkayı yağlı yufkanın üzerine serelim ve yine yağı her yanına ulaşacak şekilde sürelim..
    İki kat olan bu yufkayı 16 parça olacak şekilde keselim..

    İç harcımızı kafi derecede yerleştirip böreklerimizi saralım..
    Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp böreklerimizi saralım..

    4 yufkadan 32 adet sarma börek elde edeceğiz..
    Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bitişik olarak yerleştirelim..
    Üzerlerine yağlı su sürüp susam çörek otu serpelim..
    200 derecede ısıttığımız fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim..

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş