Kocan Beğendii Malzemeler : •Köftesi İçin: 300 Gr. Kıyma 1 Yumurta 1 Küçük Soğan Galeta Unu Maydanoz Tuz Karabiber ◦İç Harcı İçin: Bezelye Havuç ■Üzeri İçin: Ketçap Mayonez ■Pilavı İçin: 2 Su B. Pirinç 1 Çorba K. Tereyağı Sıvıyağ 1 Su B. Etsuyu Safran Su Tuz ■Salatası İçin: Közlenmiş Kırmızı Biber Ceviz Sarımsak Yeşil Soğan Maydanoz Zeytinyağı Tuz ■Fırında Elma Dilimi Patates 2 Patates Tuz Karabiber Toz Kırmızı Biber Zeytinyağı ■Karışık Turşu Hazırlanışı Köftesi için; bir kabın içine kıymayı, doğranmış maydanozları, yumurtayı ve rendelenmiş soğanı koyuyoruz. Galeta ununu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine limon büyüklüğünde kıyma karışımını alıp kalp kalıpla şekil veriyoruz. Garnitürü için; bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları haşlıyoruz ve bir kasede karıştırıyoruz. Garnitürümüzden köftelerin üstüne tamamen kapatmayacak şekilde koyuyoruz. 6 adet köftemizi tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kurutmadan pişmeye bırakıyoruz. Köftelerin üzerini mayonez ve ketçapla süslüyoruz. Fırında patates için; az haşladığımız patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsimize koyarak üzerine karabiber ve toz kırmızı biber serpiyoruz. Üzerlerine biraz da sıvıyağ döküp fırına veriyoruz. Pilavımızı hazırlamak için; tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyuyoruz. İçine pirinci, et suyunu, safranı ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. Sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavımızı dinlendiriyoruz.