malzemeler: 5 adet büyük boy domates 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 tepeleme yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ / zeytinyağ 5 yemek kaşığı süt / krema 4-5 su bardağı su (tavuk suyuda olabilir) tuz, karabiber.. hazırlanışı: * Domatesleri dörde bölerek yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alalım. Üzerlerine halka halka kesilmiş soğanı ve ince dilimlenmiş sarımsakları yerleştirelim. Üstlerine az zeytinyağ gezdirdikten sonra 175-180 derecelik fırında közlenene kadar pişirelim. (Seviyorsanız fırına göndermeden evvel domateslerin üzerine taze kekik ya da taze fesleğende ilave edebilirsiniz.) * Yağı ve unu bir tencereye alalım, unun rengi hafif dönene, kokusunu verene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. * Közlenmiş olan domates (dilerseniz kabuklarını soyduktan sonra) ve soğanları tencereye ilave edelim. Üzerlerine de su ilavesi yapıp yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. * Çorbamızın tuz ve karabiber ayarını da yaptıktan sonra tüm malzemeyi blender yardımıyla homojen bir görüntü elde edene kadar ezip karıştıralım * Son olarak süt ya da krema ekleyelim ve bir taşım daha kaynatarak çorbamızı ocaktan indirelim. not: İsterseniz servis ederken damak zevkinize göre üzerine rende kaşar, rende parmesan ve kuru otlarda (nane, fesleğen, kekik) ilave edebilirsiniz. Alıntıdır.