Közlenmiş Domates Çorbası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 10 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    malzemeler:

    5 adet büyük boy domates
    1 adet soğan
    2-3 diş sarımsak
    1 tepeleme yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı tereyağ / zeytinyağ
    5 yemek kaşığı süt / krema
    4-5 su bardağı su (tavuk suyuda olabilir)
    tuz, karabiber..


    hazırlanışı:

    * Domatesleri dörde bölerek yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alalım. Üzerlerine halka halka kesilmiş soğanı ve ince dilimlenmiş sarımsakları yerleştirelim. Üstlerine az zeytinyağ gezdirdikten sonra 175-180 derecelik fırında közlenene kadar pişirelim. (Seviyorsanız fırına göndermeden evvel domateslerin üzerine taze kekik ya da taze fesleğende ilave edebilirsiniz.)

    * Yağı ve unu bir tencereye alalım, unun rengi hafif dönene, kokusunu verene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.

    * Közlenmiş olan domates (dilerseniz kabuklarını soyduktan sonra) ve soğanları tencereye ilave edelim. Üzerlerine de su ilavesi yapıp yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım.

    * Çorbamızın tuz ve karabiber ayarını da yaptıktan sonra tüm malzemeyi blender yardımıyla homojen bir görüntü elde edene kadar ezip karıştıralım

    * Son olarak süt ya da krema ekleyelim ve bir taşım daha kaynatarak çorbamızı ocaktan indirelim.

    not: İsterseniz servis ederken damak zevkinize göre üzerine rende kaşar, rende parmesan ve kuru otlarda (nane, fesleğen, kekik) ilave edebilirsiniz.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş