Malzemeler: 1 kg yufka 1 yumurta yarım çaybardağı kadar sıvıyağ-2 su bardağı kadar ılık su iç malzemesi: maydonoz ve ezilmiş beyaz peynir (istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz aslında) yapılışı: önce derin bir kabın içinde ılık su, bir yumurta ve sıvıyağı karıştırıyoruz. (Bu karışımı hem yufkaların içine hem üstüne dökeceğiz, ona göre hazırlayın) Yufkaları ortadan ikiye kesip hazırladığımız karışımla ıslatıyoruz. Harcımızı düz bir çizgi halinde koyuyoruz ki ince sarabilelim. Sonra sıkı sıkı sarıp rulo haline getirip bütün yufkalar bitene kadar bu şekilde tepsimize yerleştiriyoruz. Ve dilim dilim kesiyoruz.(ben bir artı ve çarpı şeklinde kesiyorum.) Önceden ısıttığımız fırına verip çok kızarmadan çıkarıp, kalan su, yumurta, yağ karışımını üstüne döküp üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.(her tarafı ıslansın su içinde yüzmesin börek) Çıtır çıtır böreğiniz hazır inşallah çok karışık anlatmamışımdır.