Kolay Tepsi Mantısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 6 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]




    Malzemeler ..........

    4 adet yufka
    150 gr. kıyma
    1 orta boy soğan
    1 tutam maydanoz
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz

    Sosu için........

    1 tatlı kaşığı dolusu salça
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 su bardağı su (Yufkalar çok inceyse 1.5 bardak su yeter)
    1 tatlı kaşığı kuru nane

    Üzeri için.....

    1 kase sarımsaklı yoğurt.
    Ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz pulbiber

    yapılışı...........


    Küçük doğranmış soğan ve maydanozu kıymaya ekleyin. Karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurarak mantı içini hazırlayın.
    Yufkalardan birini serin. Kenarlarını içe doğru 4 parmak kadar katlayın. Yufkanın katlanmamış olan kenarlarından birine iç malzemesinden yayın. Sıkıca rulo şeklinde sarın.
    Ruloyu 2 cm. kalınlığında kesip tabanı yağlanmış küçük borcama dizin. (Kesilen kısımlar yukarı gelecek)
    Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derecelik fırına sürün.
    Mantılar kızarırken diğer tarafta sosu hazırlayın. Bunun için yağı ve salçayı tencereye alıp salçayı kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
    Nar gibi kızaran mantıların üzerine kaynar sosu dökün ve mantıyı tekrar fırına sürün.
    15 dakika kadar fırında yeniden pişen mantıyı çıkarıp hafif ılımaya bırakın.
    Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağını gezdirip servis edin.


    Alıntıdır.​
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    2 kez denedim, annemin yaptığı gibi olmadı demek hazıra konmak lazım:zuhaha::zuhaha:
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    çakal peleeee :D
     

Bu Sayfayı Paylaş