KPSS çilesi bitiyor mu?!

'Gündemdeki Haberler' forumunda Küflü Siyah tarafından 14 May 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Küflü Siyah

Küflü Siyah <b>Siyah İnci'miz (: </b>

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS)öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlattı. Çubukçu, Personel Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma kapsamında bakanlık kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı. Çubukçu’nun bu girişiminde, atama bekleyen öğretmen adaylarının ve öğretmen olmaya aday üniversitelilerin MEB’e gönderdiği “Beşyıl fakültelerde öğretmen olmak için eğitim görüyoruz. Üniversite sınavı içinelenerek geldiğimiz ve başarıylamezun olduğumuz halde yine bir eleme sınavına tabi olmak istemiyoruz” mesajları etkili oldu.

KARARI BEKLİYORLAR

2008-2009 döneminde 250 bin öğretmen adayı KPSS’ye girdi. Yaklaşık 320 bin öğretmen adayı atama bekliyor. Yıl içinde yapılan atamaları yeterli bulmayan, bu nedenleMEB’i eleştiri vemesaj yağmuruna tutan öğretmenadaylarının sesine Bakan Çubukçu kulak verdi. Çubukçu, bürokratlarıyla yaptığı toplantılar sonrası öğretmen adaylarının “KPSS istemiyoruz”isteklerine çözümiçin alternatif proje arayışına girdi. Çubukçu’nun,öğretmen adaylarının girdiği KPSS’nin kaldırılıp, yerine sınavsız geçiş ile puanlama sistemi getirilmesi üzerinde durduğu belirtiliyor.

EYLEM YAPTILAR

Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS nedeniyle atanmayan öğretmen adayları, yıllardır her türlü eyleme başvurdu ve Başbakan Recep TayyipErdoğan’ın 2002’deki “KPSS’yi kaldıracağız” sözünü hatırlattı.

163 BİN ÖĞRENCİ VAR

69 eğitim fakültesinden geçen yılın verilerine göre 38 bin 674 kişimezun olurken, öğrenimgören öğrenci sayısı 163 bin 212. Öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi verilen fen edebiyat fakültelerinin sayısı da 89. Bu fakültelerde 2008-2009 öğretim yılında 166 bin 955 öğrenciokuyordu. 26 bin 123 öğrenci de mezun oldu.

alıntıdır.

2. Ejefn

Ejefn <b>Sözlük Kurdu</b>

bu mesajlar yeni dank etmiş sanırım akıllarına..:kzgn:gerçi onlar bulur yine bi kulp ama hadi hayırlısı.

3. Özgür

Özgür Administrator Site Yetkilisi

Onlar ancak sinir katsayısı arttırmayı bilir :)

4. Lady_Küflü

Lady_Küflü New Member

aynen onlar yüzünden puanımız düşüyo zaten önce şu meslek liselerini çözüm bulun yaa ondan sonra kpss ye gelelim

Bu Sayfayı Paylaş