Kreması İçinde Kek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 22 Haz 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemesi:

    3 yumurta
    1,5 kahve fincanı toz şeker
    8 damla badem aroması
    1 paket çikolatalı puding (toz halinde kullanılacak)
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çaybardağı süt
    3 kahve fincanı un
    1 kabartma tozu

    Dolgusu için:

    1 paket damla sakızlı muhallebi paketin üzerindeki tarife göre pişirilip ılındırılacak.

    Hazırlanışı:

    Yumurta, şeker ve badem aromasını bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
    Toz puding, süt, yağ, un,kabartmatozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Küçük yuvarlak kelepçeli kek kalıbının içine kalıbın tam dibine uyacak şekilde yağlı kağıt kesiyoruz ve yerleştiriyoruz.
    Kek hamurunun yarısını döküyoruz. Hamurun üzerine sakızlı muhallebiyi döküp yayıyoruz ve üstüne geri kalan hamuru döküyoruz.
    170c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
    Fırından çıktıktan sonra biraz dumanını atmasını bekliyoruz.
    Kelepçesini açıp yuvarlak bir tabağa keki ters çeviriyoruz ve üzerindeki kağıdı sıyırıyoruz.
    Üzerine çikolata rendeleyip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.

    Not: Kek kalıbı normalden biraz küçük olursa iyi olur. Kalıp büyük olursa kekiniz ince olur. Küçük kare borcamı yağlayarak da yapabilirsiniz.
     

Bu Sayfayı Paylaş