Labneli İrmik Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 Mar 2015 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    1 lt süt
    1 su bardağı irmik
    1.5 su bardağı toz şeker
    200 gr labne
    1 paket vanilya
    1 silme yemek kaşığı haşhaş tohumu

    250 gr ayıklanmış çilek
    1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı nişasta

    Yapılışı;

    Labne ve vanilya harici malzemeyi bir tencerede karıştırarak irmikli muhallebiyi hazırlayın.
    Ilıdığında labne ve vanilya ekleyip mikserle çırpın. Dilediğiniz bir kalıbı ıslatıp fazla suyunu alarak irmik tatlısını dökün.
    İlk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırın.
    Çilekleri temizledikten sonra rondodan geçirin.
    Nişastayı suyla birlikte açın, çilek püresiyle birlikte küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
    Soğuması için buzdolabına alın. İrmik tatlısı soğuduğunda çilek sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.​
     

Bu Sayfayı Paylaş