Limonlu Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 25 Tem 2015 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    3 tane yumurta
    1 su bardağı şeker
    1su bardağı süt
    yarım su bardağı sıvıyağ
    2 su bardağı un
    1 limon kabuğu rendesi ve suyu
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Kreması;

    1 litre süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı nişasta
    6 yemek kaşığı şeker
    200 gr labne peyniri
    yarım kutu krema
    Üstüne;

    2 limonun suyu
    1 limon kabuğu rendesi
    8 yemek kaşığı şeker
    2,5 su bardağı su
    2,5 yemek kaşığı nişasta

    Yapılışı;

    Önce keki hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
    En son limon suyu, kabuk rendesi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son kez çırpın.
    Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek harcını boşaltın, üzerini düzeltin.
    175 dereceli önceden ısınmış fırına koyun. Hafif pembeleşince fırından alın. Pişmesi 10-12 dakika sürüyor, dikkat edin.
    Kek pişince ılıtın ve 1,5-2 su bardağı limonata ile ıslatın. Eşit karelere kesin.
    Krema için gereken malzemeleri krema ve labne hariç bir tencereye alın, karıştırın ve sürekli karıştırmaya devam ederek kaynamasını sağlayın.
    Ocaktan alın, krema ve labneyi ekleyip miksrede iyice çırpın.
    Büyük boy kare borcama yada ona yakın ebatlarda bir tepsiye kare kek parçalarını dizin, üzerine kremanın yarısını boşaltın.
    Kremanın üzerine tekrar bir sıra kek dizin ve kalan kremayı boşaltın.
    Üstü için gereken malzemeleri küçük bir tencereye alın, karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve kremanın üzerine dökün, düzeltin.
    Buzdolabında dinlendirip servis edin.


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş