Mantarlı Sütlü Börek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 18 Oca 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER
    3 yufka
    70-80 gr tereyağı

    içi için;
    1/2 kilo mantar
    1 kuru soğan
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 yumurtanın akı
    maydonoz
    tuz, karabiber
    üzeri için;
    1,5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta sarısı

    YAPILIŞI:

    Soğanlar sıvıyağda sotelenir. İçine doğranan mantarlar da ilave edilip sotelemeye devam edilir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ocaktan alınır. Mantarlar soğuduktan sonra kıyılmış maydonoz ve yumurtanın akı da ilave edilip karıştırılır.
    Üç yufka aralarına eritilmiş tereyağ sürülerek üstüste serilir. En üstteki yufkaya da tereyağ sürüldükten sonra yufkalar 12 eşit parçaya bölünür. Parçaların geniş kenarlarına mantarlı iç malzemeden konarak sigara böreği sarar gibi sarılır.
    Börekler tepsiye dizildikten sonra üzerine 1,5 bardak süt gezdirilerek bu süt çekilinceye kadar buzdolabında bekletilir. Süt çekildikten sonra 2 kaşık un da böreklerin üzerlerine serpilerek yaklaşık 6 saat kadar buzlukta bekletilir.
    Börekler buzluktan çıktıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
     
  2. alkane

    alkane Well-Known Member

    ben mantarı çok severim,denemem lazım
    pöfff sonrada gelsin kilolar:kzgn::kzgn:
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    çok lezzetli oluyor alkane kesin dene bunu:)
     
  4. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    teşekkürler Zipper eskiden bende yapardım mantarlı böreği ama oğlum mantar yemeyince özler oldum..
     

Bu Sayfayı Paylaş