Mantı

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 5 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Mantı
    [​IMG]

    6-8 kişilik
    20 dakika
    Tencerede 5-6 dakika

    Malzemeler

    Un (yarım kg)
    Kıyma (250 gram)
    Yumurta (3 adet)
    Su (1 su bardağı)
    Tuz, Soğan (1 adet)
    Maydanoz (6 dal)
    Tereyağı (1 çorba kaşığı)
    Salça (yarım çorba kaşığı)

    1.Adım

    İç kıymasının hazırlanması: 1 adet soğanı ve 6 dal maydanozu ince ince kıyın. 250 gram kıymayı ve tuzu da ekleyerek ayrı bir kapta karıştırın. Yarım kg unun üçte birini, 3 adet yumurta ve tuzu bir kaba koyarak yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar kalan unu hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kıvama gelince 5 dakika dinlendirin...

    2.Adım

    Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde top top yapın. Bu topları un ve merdane yardımıyla açın. Yuvarlak açtığınız hamuru küçük kareler halinde kesin.

    3.Adım

    Hazırladığınız kıyma içini kestiğiniz her bir parçaya eşit bir şekilde koyun. 4 köşesini birleştirerek bohça şeklinde kapatın. Kapatma işlemine dikkat etmeniz gerekir. Açık bırakırsanız kaynama sırasında iç malzemesi dışarı çıkar...

    4.Adım

    Bir tencerede bol miktarda (tencerenin yarısını geçecek şekilde suyu kaynatın ve mantıları kaynayan suyun içine atın ve 5 dakika yavaş yavaş karıştırarak haşlayın. Haşlanan mantıları kevgir yardımı ile servis yapacağınız kaba alın. Üzerine başka bir kapta çırptığınız yoğurttan dilediğiniz bir miktar gezdirerek dökün...

    5.Adım

    Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı kızdırın. Tavada yarım çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı pulbiber ve yarım çay bardağı sıcak suyu iyice kaynatın. Böylece hazırladığınız sosu da yoğurdun üzerine dilediğiniz miktarda gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş