Maviler Delisi Diyorumki bir gün sevdamı yüreğime yüklesem alıp gölgemi yanıma dağ deniz çekip gitsem dolanır ayaklarıma güz anamın yanık ninnileri kor beni çaresiz bir yanı Mecnun olur kıyılarımın, bir yanı Leyla bir yanı Yusuf olur kuyularımın bir yanı Züleyha uçurumlar doldurur bakışlarımı yönümü nereye çevirsem kalsam, sığdıramam bu deli maviyi ihanet kokan soluğuna metropollerin üşür gözlerimde yediveren tomurcuk yedigöğün yıldızları yüreğimde bir maral ağlar hangi suya eğilsem kanayan bir yara olur özlemim içli bir sonbahar bestesinde akıp gider sancıyarak mevsimlere her kirpiğimde bir gül ıslanır hangi şarkıyı dinlesem gözlerimde bilinmiyen adresler kulağımda uğuldayan sesler durmadan bir ezgi sarıyor içimi dudağımı kanatıyor şiirler ah ben bu sevdayı kime nasıl söylesem tanrım nedir bu gecelere sığdıramadığım hüzün yüreğimi ikiye bölen sancı nedir bu acemi sevda, mavilere tutkun yanım eğer ben şair değilsem bir rüzgar soluğu türkülerdeyim bir güvercin kanadı göklerde bulutlar bulutları kovalar dalgalar dalgaları durmadan bir deniz çalkalanır gözlerimde bir yol uzanır ah nasıl özlem kokuyor uzaklar bir bilsen Nuri CAN / 1977 Arnhem