Milföylü&Yufkalı Börek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    - 8 yaprak milföy hamuru
    - 2 adet yufka
    - 1 şişe soda
    - 1 adet yumurta
    - 1 çay bardağı sıvıyağ
    - 1 çay bardağı süt

    İç Harcı İçin:

    - 250 gr. beyaz peynir
    - ½ demet maydanoz

    Yapılışı:

    4 adet milföy hamuru buzluktan çıkarılarak oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.
    Oda sıcaklığına ulaşıp, yumuşayan milföylerden 4 tanesi 1 parmak ara ile kare oluşturacak şekilde unlanmış bir zemine konulur.
    Üzerlerine de un serpiştirilerek bir merdane yardımı ile tek parça olacak şekilde açılır.
    Açılan ve inceltilen milföy hamuru yağlanmış fırın tepsisine serilir.
    Üzerine yufkanın bir tanesi, kenarları dışarı taşacak şekilde bütün halde konulur. Bunun üzerine beyaz peynir ve ince doğranmış maydanoz harmanlanarak tepsiye yayılır.
    Diğer yufka ise elle parçalara ayrılarak tepsiye eşit olarak dağıtılır.
    Bütün halde konulan yufkanın sarkan parçaları da üzerine kapatılır.
    Kalan diğer 4 milföye de aynı esnetilme işlemi yapılarak tepsiye serilir ve istediğiniz büyüklükte dilimlenir.

    Üzeri için;

    soda, yumurta, sıvıyağ ve süt karıştırma kabında iyice karıştırılarak dilimlenmiş böreğin üzerine dökülür.
    180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızaran kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş