1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 150 gram yumuşamış tereyağı 2 yumurta (1 sarı üzerine) 1 paket instant maya 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı mısır unu 2 su bardağı un (artabilir) İç Malzemesi; 3 adet haşlanmış patetes 1 adet orta boy kurusoğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ kırmızıbiber,karabiber,tuz maydanoz 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Veya; 1 kase beyaz peynir 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri pulbiber,maydanoz 2 su bardağı mısır unu ve 1 su bardağı un hamur yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır.Ilık su ve süt,yumuşamış tereyağ,1 tam yumurta ve 1 yumurta akı,maya,şeker ve tuz eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.(Daha un ilavesi gerekebilir) Hamurun üzerini strech film ile örtüp 20 dakika kadar dinlendirin. İç malzemesi için 1 yemek kaşığı sıvıyağda minik doğranmış kuru soğanı soteleyin.İçerisine haşlanmış 3 patatesi rendeleyip bir iki çevirin ve altını kapatın.En son tuz,baharatlar ,maydanoz ve kaşar peyniri rendesini ekleyip ılınmaya bırakın. Kenardaki hamuru iki eşit parçaya bölün ve yağlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.Her tarafına iç harçtan serpiştirip rulo şekline getirin. Rulodan 2 parmak genişliğinde poğaçalar elde edip tepsiye dizin. Hamurun diğer yarısına da aynı işlemleri uygulayıp tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısıyla çörek otu serpin.175 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.