MUSTAFA KEMAL ÇANAKKALE'DE Mustafa Kemal, Çanakkale'ye geldiği zaman Bombalar sağda, solda patlıyordu İngiliz gemileri Dakikada 60 bomba atan toplarıyla Siperlere nefes aldırmıyordu. * * * * O anda bir aslan kükremesi duyuldu Bu ülke sahipsiz değil diyordu Bizden sonrası karanlık diyordu Hücum diyordu, korkmayalım diyordu. * * * * Anzaklar, sabaha karşı Çanakkale'ye çıkartma yapıyordu Sabahın 4 buçuğunda Onları orada bekleyenler vardı Sağ elinde şimşek, sol elinde yıldırım Sağ elinde kılıç, sol elinde tabanca Sağ elinde Anadolu, sol elinde Trakya Mustafa Kemal ve Türk Askeri Aç, tasır, savaştılar, yenilmediler Yendiler, zafer kazandılar. * * * * Karanlık varsa aydınlığa koşacaksın Aydınlıktaysan karanlıktan korkmayacaksın Kötüden, zalimden kaçmayacaksın Özgürlüğün için, savaşacaksın Sessiz durursan, yerinde oturursan Zalimin zulmüne dur demezsen Beynindeki prangaları söküp atmazsan Gelecek yıllar sana acımaz. * * * * Haydi, benim de, ben liderim de Lider olmak için, çaba sarf et En önde sen ol, en önde sen koş Türk Halkı'nın peşinden geldiğini göreceksin. SON Yazan: Serdar Yıldırım ------------------------------------------------------------- ATATÜRK VE DÜNYA TARİHİ Dünya tarihini Yeniden yazmak isterdim Kalem elimde, kağıt önümde Hiç bir tehdide bağlı kalmadan Özgün düşünme yeteneğimi kullanarak Dünyadaki yaşamı kurgulamak isterdim. * * * * Vatan savunması hariç Komşu ülkelere saldıran Kralları, şahları, padişahları Devre dışı bırakarak Dünya tarihini Atatürk ile aydınlatmak isterdim. * * * * Atatürk vatanını savundu Düşmanlara karşı koydu Yurduna saldıran düşmanlara Biz bu sınırlar içinde Özgür ve bağımsız yaşamaktan başka Bir şey istemiyoruz, dedi. * * * * Düşmanlar, bunu kabul etmedi Baskısını artırdı Dört bir yandan Anadolu'ya saldırdı Atatürk, Türk Halkı'yla tek vücut oldu Savaştı ve galip geldi Anadolu'yu düşmanlardan temizledi Yepyeni bir devlet kurdu. Adı: Türkiye Cumhuriyeti. * * * * Türkiye Cumhuriyeti Sınırları içinde yaşayan herkes Atatürk'ü sever ve devrimlerine sahip çıkar Sadece gerçeklere inanır Atatürk gerçeğini kabul eder Beyninde bir ışık yakar O ışığın önderliğinde Kültür yolunu aydınlatır Yeni nesil insanlara yaşam sunar. SON Yazan: Serdar Yıldırım ------------------------------------------ MAVİ ATEŞ Deniz altında kalmış dağ patlar Bunun sonunda volkanik ada oluşur Baskı altında kalmış Türk patlar Bunun sonunda Türkiye Cumhuriyeti oluşur. * * * * Evren milyarlarca yıl önce Büyük patlama sonucu oluşur Galaksiler meydana gelir Galaksiler, yüz milyonlarca yıldız içerir. * * * * Bunlardan sadece birisi Samanyolu Galaksisi Benim de içinde yaşadığım Güneş sistemini barındırır. * * * * Bizim güneş sistemimizde Dokuz gezegen vardır Bu gezegenlerden biri de Sevgili dünyamızdır. * * * * Dünyada yaşayan insanlar Kendiliklerinden bir şeyler icat ettiler İnsanların fikir ve düşüncelerine Birtakım kısıtlamalar, baskılar koydular. * * * * Adına öğreti dediler Yaşantı dediler Halkları birbirine Düşman ettiler. * * * * Kim neye inanırsa inansın Benim gibi düşüneceksin diyemezsin Belki yanlışta olan sensin Değişik düşüneni anlamaya çalışmalısın. * * * * İnsanı insan yapan özellik Canlıların yaşamına saygı duymaktır Canlılara sevecen davranıp İnsan olduğunu unutmamaktır. * * * * Büyük bir ordu hazırlamakla Ülkelerin sınırını geçmekle O ülkeyi fethetmeye çalışmakla Sorunları çözemezsin. * * * * Bak Mustafa Kemal Atatürk Vatan savunması hariç Savaş bir cinayettir, demiş Savaşmayalım artık. * * * * Atatürk demişse doğrudur İnsanlar savaştan kaçınmalı Dünya durdukça Barış içinde yaşamalı. SON Yazan: Serdar Yıldırım --------------------------------------------- ATATÜRK'TEN YANA TARAFIM Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonra Asıl savaşımız şimdi başlıyor, dedi. Ağaçları kesmedi, bataklıkları kuruttu Yeni tarım alanları ortaya çıktı * * * * O zamanlar Anadolu'da 40 bin tane köy vardı Köylülere tarla, bahçe verdi Köylü, buraları ekip biçti Aç karnını doyurdu, mutlu oldu. * * * * Yollar, köprüler yaptı Fabrikalar kurdu Buralarda binlerce işçiye İş imkanı sağladı * * * * Modern ve çağdaş okullar açtı Öğrencilerin geleceğe yönelik Bilgi ve beceriyle donanmasını sağladı Bilimin ve aklın çizgisinden ayrılmadı. * * * * Atatürk'ten yana tarafım Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Yaşayan herkesi Türk olarak kabul eder Türk şereflidir, onurludur Vatanına ihanet etmez. SON Yazan: Serdar Yıldırım