Muzlu Milföy

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 25 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    1kahve fincanı krema
    500ml.süt
    5 yemek kaşığı şeker
    5yemek kaşığı un
    50gr.tereyağ..
    1 paket vanilya
    2 tane muz
    10 adet milföy yaprağı
    3 yemek kaşığı pudra şekeri

    YAPILIŞI

    Öncelikle bütün milföy hamurlarımızı 4 eşit kareler halinde bölelim.10 hamurdan 40 parça kare elde etmiş olacağız.
    Bölmüş olduğumuz hamurlarımızı yağlı kağıtla kapladığımız tepsimize dizip fırınımızda 45 dakika kadar 175 derecede katları iyice açılana kadar pişirelim.
    Hamurlarımız fırındayken biz un; şeker ve sütümüzü krema haline gelene kadar pişirelim.
    Pişen kremamızın içine vanilya;tereyağı ve süt kremamızı ekleyip iyice krem haline gelene kadar çırpalım.
    Kremamız soğuyunca muzumuzun 1 tanesini çatalla iyice ezerek kremamıza ekleyelim.
    Hazırladığımız kremamızı milföylerimizi ikiye kesip arasına birer kaşık koyalım.
    Öteki muzumuz dilimleyip milföylerimizin üstüne koyalım.En üstüne bolca pudra şekeri eleyelim.​
     

Bu Sayfayı Paylaş