Napolyon Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 Nis 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    1 litre süt
    6 çorba kaşığı şeker
    4 çorba kaşığı nişasta
    1 tane yumurta
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    1 paket vanilya
    1/2 paket krema

    Karamel sos için:

    1/2 su bardağı şeker
    1/2 paket krema

    Yapılışı:

    Tencereye şeker,nişasta,yumurta ve süt alınıp karıştırılarak pişirilir.
    Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilya ilave edilip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.
    Muhallebinin içine krema eklenip 2-3 dakika çırpılır.
    Kuplara veya kaselere pay edip soğutulur.
    Karamel için tavaya şekeri alıp karıştırarak karamel rengi olana kadar pişirilir.
    Eriyince krema eklenip kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatılıp muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
    Buzdolabında 1-2 saat soğutulduktan sonra servis edilir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş