Nevzine

'Yemek Tarifleri' forumunda Pl1 tarafından 18 May 2012 tarihinde açılan konu

  1. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi



    [​IMG]

    Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine'nin tarifi,

    Malzemeler:
    1 kg un
    1 yumurta
    1 su bardağı ceviz
    1 su bardağı tahin
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 paket margarin
    2 yemek kaşığı sirke
    2 çay kaşığı karbonat
    Şerbeti İçin:
    3 su bardağı toz şeker
    2 bardak su
    1 çay bardağı pekmez
    Yapılışı:
    Şerbeti için; 3 su bardağı şeker ve 2 bardak su kaynatılır. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Ilınan şerbete 1 çay bardağı pekmez eklenir.
    Hamuru için; margarin eritilir ve yoğurma kabına dökülür. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sirkeyi ve 2 çay kaşığı karbonatı eklenir, azar azar un ilave ederek hamur yoğrulmaya başlanır, tahin de eklenir. Hamur toparlanmaya başlayınca dövülmüş cevizler de eklenir. Hamur fırın tepsisine alınır ve el ile bastırılarak düzleştirilir. Çatalın sırt kısmını hafifçe bastırıp hiç kaldırmadan tatlımızın üzerini dalgalı bir şekilde çizilir ve kare porsiyonlar halinde dilimlenir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlı piştikten sonra ılınmaya bırakılır. Ilınan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür.

    Nevzine servise hazırdır. Afiyet Olsun....

    daha önce yaptığım ve en çok sevdiğim tatlıdır...:Lv:
     
  2. alkane

    alkane Well-Known Member

    ımmmm ağzımız suyu aktı valla:D insan yapınca haber veriri dimi?:hih: şöyle karşılıklı oturup afiyetle yerdik arkadaşım.....
     
  3. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    sen gel ben yaparım ne demek arkadaşım:D
     

Bu Sayfayı Paylaş