Palyaço Külahı

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 6 Eyl 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Malzemeler:
    16 tane külah için:

    12 adet milföy hamuru
    1 litre süt
    6 yemek kaşığı nişasta
    6 yemek kaşığı şeker
    2 poşet krem şanti
    2-3 yemek kaşığı file badem

    süslemek için;
    çilek,toz yeşil fıstık
    pudra şekeri
    Hazırlanması:

    Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
    (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
    Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
    Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
    Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
    Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.​
     
  2. Zuzu

    Zuzu <b> " inatçı zuzu " </b>

    Zor bir tarfif kıvamını tutturmak açısından hele o külahlar yok mu tam faciya..
    Ama tadı güzeldir sağol canım :)
     
  3. iltertugce

    iltertugce New Member

    çok iştah açıcı gözüküyor :)
     

Bu Sayfayı Paylaş