Papatya

'Şifalı Bitkiler' forumunda MerikızZ tarafından 8 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. MerikızZ

    MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

    [​IMG]

    Papatya killi topraklarda,yamaçlarda,patates ve buğday tarlalarında yetişir.Karın bol yağdığı kışlardan ve bol yağmurlu baharlardan sonra bolca yetişir.

    Kimyasalların ve hormonların kullanımının yayılması nedeniyle papatyamız gittikçe azalıyor.


    Papatyanın her derde deva olduğunu söylersem abartmış olmam.Özellikle bebekler için.Eğer çocukta kramp ve mide ağrısı varsa papatya çayı verilmeli.

    Sarılık,ishal,mide sorunları,gastrit,adet düzensizlikleri,adet kesilmesi,uykusuzluk,testis iltihabı,ateş,yaralar ve diş ağrısı sorunlarında


    Papatya,solunumu rahatlatır.Gevşetici ve spazm giderici etkiye sahiptir.Mikrop öldürücü ve iltihap önleyicidir.Özellikle mukoza iltihaplarında etkilidir.


    Harici olarak papatya kompres ve yıkama banyosu olarak,göz iltihaplanmalarında,konjonktivitte,nemli ve kaşınan deride,yaralarda, ve diş ağrısında gargara olarak kullanılır.


    Kendini sinirli hisseden biri bir bardak papatya çayı içmeli.Kısa sürede rahatlatıcı ve teskin edici etkisi hissedilir.

    Ağrıyan bölgelere papatya yastığı uygulamak çok tavsiye edilir.

    Papatya banyo ve yıkamaları bütün sinir sistemi için çok faydalıdır.Ağır hastalıklardan sonra veya yorgunluk ve bitkinlik durumlarında rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi hissedilir.

    Güzellik bakımı için yüz,haftada 1 kere papatya kaynama suyuyla yıkanırsa daha sağlıklı olur.

    Kaynama suyu saç kuvvetlendirici olarak da kullanılır.Özellikle sarı saçlarda.Saçı daha kolay taranabilir yapar ve güzel bir parlaklık verir.


    Papatya barsakların daha iyi çalışmasını sağlar.Bu yüzden basur için dolaylı olarak faydalıdır.Ayrıca basur için harici olarak papatya merhemi de kullanılabilir.

    Bu merhem yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamak için de kullanılabilir.Soğuk algınlığı ve maxillary sinüzit,papatya buharı solunduğunda iyileşir.


    Böyle bir tedavide kişi üşütmemeye dikkat etmelidir.After such a treatment one must understandably remain warm.

    Antik Mısırlılar papatyayı güneşe adamışlardı.Çünki bitkinin ateş düşürücü etkisi vardır.Papatya yağı neuralgia ve romatik ağrılar için kullanılırdı.

    Latince adındaki Matricaria materden yani "ana" kelimesinden gelir.Adından da anlaşılacağı gibi kadın hastalıkları için de kullanılır.

    Eski bitki kitaplarında kol ve bacak yorgunluklarına iyi geldiği ve mesane hastalıklarını iyileştirdiği yazar.

    İsviçreli herbalist Abbe ve herbalist Kuenzle Papatya Büyücüsü diye tanınan köylü bir kadından bahsederler.Bu kadın papatya yağında yeşil soğanı kıartarak elde ettiği yağı ılık olarak duyma yetilerini kaybeden 5 kişinin kulaklarına sık sık damlatmış ve beşi de iyileşmiş.Bu Papatya Büyücüsü kolları felçli hastaların kollarına papatya yağı ile masaj yapmış.Hastaların kolları yeniden hareket etmeye başlamış.

    Göz ağrıları için papatya sütte kaynatılır ve göz kapalıyken göz kapaklarına kompres yapılır.Kısa sürede iyileşme sağlanır.


    KULLANIMI


    Demleme:1 tepeleme çay kaşığı papatya 1 bardak kaynar suda5 dakika demlenir ve süzülür.

    Banyo:Tam banyo için 4 avuç dolusu,saç ve yüz yıkamaları için 2 avuç dolusu papatya kaynar suda demlenir.

    Kompres:1 tepeleme çay kaşığı papatyanın üzerine bir bardak kaynar süt dökülür.Kısa bir süre demlenir.Süzülür ve ılık olarak kompres yapılır.

    Buhar Solunumu:1 tepeleme yemek kaşığı papatyanın üzerine 1 litre kaynar su dökülür.Başa bir havlu konarak çıkan buhar havlunun altından solunur.


    Papatya Yastığı:Uygun büyükükte keten bir yastık kurutulmuş papatya ile doldurulur.Uygun bir yüzeyde ısıtılıp hasta bölgeye uygulanır.

    Papatya yağı:Güneşte toplanmış ve kurutulmuş taze papatya çiçekleri bir şişeye doldurulur.Üzerine çiçekleri kaplayacak şekilde zeytinyağı doldurulur.Şişe iyice kapatılır ve güneşte 14 gün bekletilir.Daha sonra buzdolabında saklanır.


    Papatya Merhemi:250 gram tereyağı veya kuyruk yağı eritilir.2 avuç dolusu taze papatya erimiş yağa eklenir.Köpüklendiğinde karıştırılır,ateşten alınır ve gece serin bir yerde bekletilir.Ertesi gün ısıtılarak tülbentle süzülür.Temiz şişe veya kavanozlara doldurulur
     

Bu Sayfayı Paylaş