Paris Usulü Patates Kızartması

'Yemek Tarifleri' forumunda NySa tarafından 24 May 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. NySa

    NySa <b>●»ѕнєкєя«●</b>

    PARİS USULÜ PATATES KIZARTMASI

    500 gr patates (kabukları soyulup, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
    2-4 su bardağı rafine yağ
    1 tatlı kaşığı tuz

    Patatesleri, içinde soğuk su bulunan bir tencerede 30 dakika beklettikten sonra, bir kevgirden süzerek, temiz bir bezle kurulayınız. İki derin tavaya rafine yağı eşit miktarda koyup, harlı ateşte kızdırınız. (Tavaların birindeki yağ 65 saniye, ötekindeki yağ ise 40 saniye kızdırılmalıdır). Patatesleri önce, daha kızgın yağda 4 dakika kızartınız.
    Bir delikli kepçeyle, kızarmış patatesleri ikinci tavaya aktarıp 2-3 dakika daha, kabarana kadar kızartınız. Bir delikli kepçeyle alıp kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürdükten sonra, üstüne tuzu serpip servis ediniz.
     
  2. que

    que New Member

    ilginçmiş, dondurulmuş patateslerdeki mantık mı acaba ön kızartma yapılıp tekrar kızartılıyor, belki bu yüzden dondurulmuş patatese french fres deniyodur. teşekürler
     

Bu Sayfayı Paylaş