Pastaraianism

Discussion in 'Din ve İslam' started by dilary95, Jul 30, 2010.

1. dilary95

dilary95 New Member

Pastafaryanizm (ya da Uçan Spagetti Canavarı dini) 2005 yılında Bobby Henderson’ın, Evrim Teorisine alternatif olarak Akıllı Tasarım tezinin okullarda okutulmasını isteyen Kansas eğitim kuruluna, Uçan Spagetti Canavarı’nın dünyayı yaratmış torunu ha olduğuna dair teorinin de müfredata alınması talebiyle bir açık mektup göndermesi ile kuruldu. Oregon Üniversitesi fizik bölümü mezunu Bobby Henderson’ın göndermiş olduğu mektubu ve mektubuna kurul üyelerinden gelen tepkileri internet sitesinde yayınlamasıyla Pastafaryan dininin ünü tüm internet alemine yayıldı ve dünyanın dört bir yanından pek çok ateist kendilerini Pastafaryan olarak ilan etti.

Bizim tanrımız Uçan Spagetti Canavarı’nın varlığına dair en az diğer semavi dinlerin tanrılarının varlığına olduğu kadar kanıt vardır. O bütün insanların kendisine inanmasını isteyen kendini beğenmiş bir tanrı olmasa da Pastafaryanların sayısı hızla artmaktadır. Çünkü kuşkusuz ki O karmaşık karbonhidratlı, sonsuz kudretli olandır. O’nun makarnavi uzuvları müritlerine mutlaka ulaşacaktır. RAmen.

Pastafaryanizm dininin ayetleri ve nasıl ortaya çıktığı :

Bu yazıyı okuyunca diğer dinler yani islamiyet, hristiyanlık gibi dinlerin de nasıl ortaya çıktığı hakkında sorgularınız olacaktır. Olmazsa zaten tedaviye ihtiyacınız vardır. Veriyorum yazıyı…
    Korsan Kaptan Mosey, bir korsan gemisi bulamadığı için Salsa Dağının tepesinde oturup dururken, Uçan Spagetti Canavarından on adet taş levha aracılığıyla biraz tavsiye aldı. USC’ye göre bunlar “Eğer Yapmazsanız Çok Memnun Olurum” maddeleriydi, Mosey’e göre “Emir”lerdi, ve Korsan tayfasına göre ise “Tuz-Biber”lerdi. Başlangıçta on adet “Eğer Yapmazsanız Çok Memnun Olurum” olmasına karşın dağdan inerken iki tanesi düştü, sekiz tane kaldı. Bu olay “Pastafaryanların dandik ahlakî standartları hakkında fikir veren” bir olaydı. USC’nin emirleri, başka inançlara sahip kişilerle ilişkiler, USC’ye tapma, cinsel ilişki ve beslenme gibi konulara değinmektedir.
    1. Eğer Benim Makarnavi Varlığımdan Bahsederken Sofuluk Taslayan Ben-Senden-Daha-Kutsalım Tipi Serserice Davranışlarda Bulunmazsan Çok Memnun Olurum. Eğer Bazı İnsanlar Bana İnanmazsa, Sorun Değil. Cidden, O Kadar Kendini Beğenmiş Değilim. Ayrıca, Meselemiz Onlar Değil, O Yüzden Konuyu Değiştirme.
    2. Eğer Benim Varlığımı Başka İnsanları Bastırmak, Buyruk Altına Almak, Cezalandırmak, Deşmek, Ve/Veya, Yani İşte, Kaba Davranmak İçin Kullanmazsanız Çok Memnun Olurum. Ben Kurban Talep Etmiyorum, Ve Saflık Dediğin Suda Olur, İnsanda Değil.
    3. Eğer Başka İnsanları Yargılamak İçin Nasıl Göründüklerine, Veya Nasıl Giyindiklerine, Veya Nasıl Konuştuklarına Bakmazsan Çok Memnun Olurum. Veya, Yani, İyi Davran İşte, Tamam Mı? Ha Bir De Şunu Kalın Kafalarınıza Sokun: Kadın = İnsan. Erkek = İnsan. Aynı = Aynı. Biri Diğerinden Daha İyi Değildir, Tabi Konumuz Moda Değilse, Zira Kusura Bakmayın Ama Onda Üstünlük Kadınlarda, Ha Bir De Mor İle Fuşya Arasındaki Farkı Bilen Bazı Erkeklerde.
    4. Eğer Sizin ve Karşınızdakinin Sizi İnciten, Veya Arkadaşınızın Gönlününün ve İradesinin Razı Olmadığı İlişkilere Yasal Yaş Sınırı VE Ruhsal Olgunluğa Ulaşması Koşuluyla da Olsa Girmezseniz Çok Memnun Olurum. İtirazı Olanlara İse Şunu Söyleyebilirim: Gidin Kendinizi S****! (özgün metindeki gibi sansürlenmiştir). Eğer Bu Cevaptan Hoşlanmazlarsa Gidip Televizyonlarını Kapatsınlar, Yürüyüşe Falan Çıksınlar.
    5. Eğer Başkalarının Bağnaz, Kadın Düşmanı, Nefret İçeren Fikirleriyle Miden Boşken Yarışmaya Kalkmazsan Çok Memnun Olurum. Önce Yemek Ye, Sonra Ne B** Yersen Ye!
    6. Eğer Makarnavi Varlığıma Adamak Üzere Milyon Dolarlık Kiliseler/Tapınaklar/Camiler/Sinagoglar/Türbeler Yapmak Yerine Parayı Daha İyi Amaçlarla Harcarsan Çok Memnun Olurum (İstediğini Seç):
    a. Fakirliği Ortadan Kaldırmak
    b. Hastalıklara Çare Bulmak
    c. Barış İçinde Yaşamak, Tutkuyla Sevmek, Ve Kablolu Televizyon Fiyatını Düşürmek
    Ben Karmaşık Karbonhidratlı Sonsuz Kudretli Bir Varlık Olabilirim, Ama Hayattaki Küçük Şeyleri Severim. Bana İnan. Sonuçta YARATAN Benim.

7. eğer etrafta dolanıp herkese seninle konuştuğumu söylemezsen çok memnun olurum. o kadar ilginç biri değilsin. o kadar böbürlenme. ayrıca sana insan kardeşlerini sevmeni söyledim, bu ipucu yetmiyor mu?

8. eğer, ee, ilgilendiğin konuda, yani çokça kapütilasyon/kayganlaştırıcı/kayzer wilhelm gerektiren bir konuda, kendine yaptırmayacağın işleri başkalarına yapmaya kalkmazsan çok memnun olurum. eğer karşındakinin gönlü razı ise, (madde 4'e göre) yumul, ve miki fare aşkına, bir kondom tak! cidden, sadece bir lastik parçası. eğer iyi hissetmeni engellemesini isteseydim onu dikenli olarak falan yaratırdım.

Açık Mektup :
    Size, Evrim teorisinin yanında alternatif Akıllı Tasarım teorisinin de öğretilmesi gerekip gerekmediği konusunda karar vermek için yapılan toplantınızı duymuş olmam nedeniyle yazıyorum. Sanırım hepimiz öğrencilere kendilerine en mantıklı gelen teoriyi seçebilmeleri için farklı bakış açıları sunmanın önemi konusunda hemfikiriz. Fakat ben öğrencilerin yalnızca bir Akıllı Tasarım teorisi duyacaklarından endişeliyim.

Birden fazla Akıllı Tasarım teorisi olduğunu unutmayalım. Ben ve dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok insan evrenin Uçan Spagetti Canavarı tarafından yaratılmış olduğuna dair güçlü bir inanca sahibiz. Gördüğümüz ve hissettiğimiz her şeyi yaratan O’dur. Biz şiddetle hissediyoruz ki evrimsel süreçleri işaret eden karşı konulamaz kesinlikteki bilimsel kanıtlar O’nun tarafından yerleştirilmiş tesadüflerden ibarettir.

Bu nedenledir ki size bugün bu alternatif teorinin okullarda, diğer iki teorinin yanında okutulmasını resmi olarak teklif etmek için yazıyorum. Aslına bakarsanız, bunu kabul etmemeniz halinde hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağımızı söyleyecek kadar ileri gideceğim. Eminim hangi mantıktan yola çıktığımızı görüyorsunuzdur. Eğer Akıllı Tasarım teorisi inanca dayalı değil de, iddia edildiği gibi, başka bir bilimsel teoriyse, o zaman bizim teorimizin de öğretilmesine izin vermelisiniz, çünkü bu da bilime dayalıdır, inanca değil.

Bazıları buna inanmakta güçlük çektiği için, size inançlarımızdan biraz daha bahsetmem yararlı olabilir. Biz bir Uçan Spagetti Canavarının evreni yaratmış olduğuna dair kanıtlara sahibiz. Hiçbirimiz, tabii ki de, o sırada orda değildik, fakat elimizde buna dair yazılı kaynaklar var. O’nun kudretinin ayrıntılarını anlatan ciltler dolusu yazıya sahibiz. Ayrıca, bunu duymak sizi şaşırtabilir ama bizim sayımız 10 milyonu geçiyor ve daha da artmakta. Pek çok insan bizim inançlarımızın gözlemlenebilir kanıtlarla desteklenmediğini iddia ettiği için mümkün olduğunca gözden uzak olmaya çalışıyoruz. Bu insanlar O’nun dünyayı gerçekte olduğundan daha yaşlı olduğunu düşünmemizi sağlayacak şekilde yaratmış olduğunu anlamıyorlar. Örneğin, bir bilim insanı bir kalıntı üzerinde karbon-tarihlendirme testi uygulayabilir. Karbon-14’ün neredeyse %75’inin elektronların Nitrojen-14’e geçişi nedeniyle tükenmiş olduğunu görür ve bu kalıntının yaklaşık olarak 10,000 yıllık olduğu sonucuna varır, çünkü karbon-14’ün yarı ömrü 5,730 yıldır. Fakat bilim insanımızın farkında değildir ki, her ölçüm yapışında Uçan Spagetti Canavarı ordadır ve Makarnavi Uzvuyla sonuçları değiştirmektedir. Bunun nasıl mümkün olabildiğini ve bunu neden yaptığını ayrıntılarıyla anlatan sayısız yazıya sahibiz. O elbette ki görünmez olandır ve normal maddelerin içinden kolaylıkla geçebilendir.

Eminim şimdi öğrencilerinizin bu alternatif teoriyi de öğrenmelerinin ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır. Uçan Spagetti Canavarına dair gözlemlenebilir kanıtlar olduğunu görmeleri kesinlikle çok önemli. Dahası, inançlarımızın O’nun seçilmiş kıyafetleri giyilmeden öğretilmesi saygısızca olur, ki bu seçilmiş kıyafetler tabii ki de baştan aşağıya korsan kostümüdür. Bunun önemini ne kadar vurgulasam azdır, ve ne yazık ki mektup haddinden fazla uzun olmaya başladığı için bunun neden gerekli olduğunu ayrıntılı bir şekilde anlatamam. Kısaca açıklamak gerekirse, O böyle yapmazsak sinirleniyor.

Küresel ısınma, depremler, hortumlar ve diğer doğal felaketlerin korsan sayısında 1800’lerden itibaren meydana gelen azalmanın doğrudan sonucu olduğunu öğrenmek ilginizi çekebilir. İncelemeniz için son 200 yıl içindeki yaklaşık korsan sayısının ve ortalama küresel sıcaklığın karşılaştırıldığı bir grafik ekledim. Gördüğünüz gibi, korsanlar ve küresel ısınma arasında istatistiksel olarak belirgin bir ters orantı var.

(Dikey eksende ortalama küresel sıcaklık, yatay eksende (yaklaşık) korsan sayısı)
    Sonuç olarak, görüş ve inançlarımızı öğrenmek için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Umarım bu teoriyi öğrencilerinize öğretmenin ne kadar önemli olduğunu anlatabilmişimdir. Bizim tabii ki de öğretmenleri bu alternatif teori konusunda eğitme imkanımız olacaktır. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum ve içtenlikle her hangi bir hukuki yola başvurmaya gerek kalmamasını umut ediyorum. Sanırım hepimiz ülkemizde ve tüm dünyadaki fen derslerinde bu üç teoriye eşit zaman ayrılacağı günleri heyecanla bekleyebiliriz; Akıllı Tasarım için üçte bir zaman, Uçan Spagetti Canavarcılığı için üçte bir zaman ve gözlemlenebilir kesin kanıtlara dayalı mantıksal çıkarımlar için üçte bir zaman.

Share This Page