MALZEMELER: 1 kg patates (7 orta boy) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı un 2 yumurta 1 pkt kabartma tozu Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, reyhan Karışımın kıvamı için süt Üzeri için kaşar rendesi ya da yoğurt YAPILIŞI: Patatesleri yuvarlak ince halkalar halinde doğrayın ve baharatlarla tatlandırarak iyice karıştırın. Büyük boy yuvarlak ya da kare borcama dizin. Yoğurt, yağ ve yumurtayı çırpın. Un, biraz tuz ve kabartma tozu ekleyip tekrar çırpın. Koyu tahin kıvamına gelecek akıcılıkta olana kadar süt ekleyip karıştırın. Karışımı patateslerin üzerine dökün ve eşit biçimde yayılmasını sağlayın. 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin. İsteğe göre kaşar rendeleyip fırında hafif eritin ya da sarımsaklı yoğurt gezdirerek sıcak sıcak servis edin. Tarif:Emine Beder
Bu böreği annem biz küçükken yapardı şimdi yok öyle bir şey deyip inkar ediyor unuttum demiyor teşekkürler zipper