Malzemeler 4 adet haşlanmış iri patates Bir tutam maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz,karabiber,pulbiber İç malzemesi 100 gr.kıyma 1 adet orta boy soğan Tuz karabiber,kimyon,yenibahar Üzeri için Bir küçük kase sarmısaklı yoğurt,1 tatlı kaşığı tereyağı,bir çay kaşığı salça Patates mantısının yapılışı Haşlanmış patatesleri ezin İçine doğranmış maydanoz ve baharatlarını katıp yoğurun Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp küçük çanaklar yapın Kıyma ve soğanı 1 kaşık yağla kavurun,baharatlarını atın. Bu içi patateslerin ortasına doldurun. Üzerine önce sarmısaklı yoğurdu,sonra tereyağlı salçalı sostan gezdirin.Ilıkken servis yapın… Farklı servis önerileri; 1-Minik kaselerin içine patatesli harçtan koyup kenarlara doğru yayın içini çukurlaştırın.Bu çukurun yarısını iç,yarısını sarmısaklı yoğurtla doldurun.Kaseyle birlikte servis edin. 2-Bu da sanırım en kolay yolu olur.Yağladığınız dikdörtgen bir tepsiye patatesli harcı döküp yayın.Üzerine içi serin.En üste yine yoğurt ve salçalı sosu gezdirin.Dilimleyerek servis yapın. Alıntı...