Patates Mantısı

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 25 Tem 2012 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler
    • 4 adet haşlanmış iri patates
    • Bir tutam maydanoz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz,karabiber,pulbiber
    İç malzemesi
    • 100 gr.kıyma
    • 1 adet orta boy soğan
    • Tuz karabiber,kimyon,yenibahar
    Üzeri için


    Bir küçük kase sarmısaklı yoğurt,1 tatlı kaşığı tereyağı,bir çay kaşığı salça


    Patates mantısının yapılışı


    Haşlanmış patatesleri ezin
    • İçine doğranmış maydanoz ve baharatlarını katıp yoğurun
    • Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp küçük çanaklar yapın
    • Kıyma ve soğanı 1 kaşık yağla kavurun,baharatlarını atın.
    • Bu içi patateslerin ortasına doldurun.
    • Üzerine önce sarmısaklı yoğurdu,sonra tereyağlı salçalı sostan gezdirin.Ilıkken servis yapın…
    [​IMG]











    Farklı servis önerileri;

    1-Minik kaselerin içine patatesli harçtan koyup kenarlara doğru yayın içini çukurlaştırın.Bu çukurun yarısını iç,yarısını sarmısaklı yoğurtla doldurun.Kaseyle birlikte servis edin.

    2-Bu da sanırım en kolay yolu olur.Yağladığınız dikdörtgen bir tepsiye patatesli harcı döküp yayın.Üzerine içi serin.En üste yine yoğurt ve salçalı sosu gezdirin.Dilimleyerek servis yapın.


    Alıntı...
     
  2. Emma

    Emma New Member

    teşekkürler alkane tarif için
     
  3. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    uffff fena duruyor ya :)
     
  4. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    müthiş güzel görünüyor, tam benlik....
     
  5. tantana

    tantana Well-Known Member

    çok güzel duruyor bunu deniycem
     

Bu Sayfayı Paylaş