Hamur için ; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, Aldığı kadar un İçini hazırlamak için öncelikle patatesleri haşlayıp eziyoruz. İçine tereyağı,tuz,pul biber ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Hamur malzemesini yoğurup 6 ya bölerek dinlenmeye bırakıyoruz. Parçaların her birini tabak büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürerek dolapta yarım saat bekletiyoruz. Dolaptan çıkan hamurların her birini oval şekilde açıp içine patatesten koyup rulo yapıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya çekirdek içi veya haşhaş ekleyerek 180 derecede üzeri kızarana adar pişiriyoruz. İsterseniz geceden yapıp yumurta sürmeden dolapta bekletip sabah pişirebilirsiniz. ALINTIDIR.