Patlıcanlı Saksı Kebabı

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 6 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    [​IMG]
    Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik)
    Malzemeler:
    3 Adet Patlıcan
    Sıvı Yağ
    1 Tatlı Kaşığı Margarin
    1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
    1 Adet Küçük Doğranmış Havuç
    1/2 Su Bardağı Bezelye
    Bikaç Adet Tane Karabiber
    1 Diş Dövülmüş Sarmısak
    1 Adet Defne Yaprağı
    2 Adet Maydanoz Sapı
    Fesleğen
    Tuz
    1 Çay Kaşığı Kekik
    1 Adet Domates

    HAZIRLANIŞI :
    Sıvı yağı kızdırıp,patlıcanları içine atın.Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın.Margarini eritin.Etleri yağa alıp,kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
    Kızartılan patlıcanların içini oyup,harcı doldurun.Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip,patlıcanların üzerine kapatın.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin.Fırından alıp, üzerine bezelye serpip,servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş