Malzemeler - 1/2 kg. pırasa - 1 adet soğan - Pul biber - Kuru nane - Sıvı yağ - 3 tatlı kaşığı toz şeker - Tuz - 2 adet yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1/2 su bardağı sıvı yağ - Aldığı kadar mısır unu - 1 paket karbonat Yapılışı 1. Pırasaları yıkayın, temizleyin ve 1 parmak kalınlığında doğrayın. 2. Bir tencereye bol miktarda sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sonra üzerine yıkayıp 1 parmak kalınlığında doğradığınız pırasaları ve pul biber, kuru naneyi ve tuzu ilave edin. Gerekirse biraz kaynar su ilave edip pırasaları hafif kavurun. (Tamamen pişmiş olmasına gerek yok, biraz da fırında pişecekler zaten) Pırasaları ocaktan alın ve ılımaya bırakın. 3. Yoğurma kabınıza kalan malzemeleri ve pırasaları alın, yoğurun. Gerekirse tuz ilavesi de yapabilirsiniz. Hamurun kıvamı çok cıvık da olmayacak, çok katı da olmayacak. 4. Yoğurduğunuz hamuru yağlanmış borcama alın. Elinizi de yağlayıp avuç içinizle üzerini düzleyin ve 180 dereceli fırına verin. Üzeri kızaran mısır ekmeğini bir de bıçak batırarak kontrol edip piştiğinden emin olduktan sonra fırından alın, ılık ılık afiyetle yiyin