Portakallı Browni

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 21 May 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    3 yumurta (oda sıcaklığında)
    1 kare bitter çikolata(80 gr)
    1 su bardağı tozşeker
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı elenmiş un
    yarım paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
    1 kahve fincanı portakal suyu
    1 kahve fincanı ayçiçek yağı

    Yapılışı

    Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
    Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
    Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (7-8 dakika) Portakal suyu,ayçiçek yağı, unlu karışım ve portakal kabuğu rendesini ekleyip en düşük ayarda karıştırın.
    Eritilmiş bitter çikolatayı da ekleyip yine en düşük ayarda karıştırın. 26-28 cm çapında yağlanmış teflon tepsiye dökün.
    175 derece fırında pişirin.
    Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra, kenarlarını yuvarlak uçlu bir bıçakla gevşetip, ters çevirerek servis tabağına çıkarın.​
     

Bu Sayfayı Paylaş