Portakallı Tiramisu

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 10 Ara 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    2-3 tane portakalın suyu (bisküvileri ıslatmak için)
    1 paketten biraz fazla kedidili bisküvi
    3 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı şeker
    1 yumurta sarısı
    3 yemek kaşığı labne peyniri
    1 portakal kabuğu rendesi
    1 paket vanilya
    500 ml süt
    üzeri için kakao

    Yapılışı;

    Labne, kakao ve vanilya hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın ve kaynayana kadar rekli karıştırarak pişirin.
    Pişen kremaya vanilya ve labneyi ekleyin, mikserle 3-4 dakika çırpın.
    Kedidili bisküvileri 20 cm’lik kelepçeli kalıbın boyunda keisn ve portakal suyuna batırıp çıkartarak kenarlara dizin.
    Tabanada portakal suyuyla ıslattığınız bisküvileri dizin.
    Bisküvilerin üzerine kremanın yarısını boşaltın.
    Kremanın üzerine tekrar ıslattığınız bisküvileri dizin ve en üste kalan kremayı boşaltıp üzerini düzeltin.
    Pastanız soğuyunca üzerine bolca kakao serpin ve buzdolabında dinlendirip servis edin.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş