Premack ilkesi, David Premack tarafından oluşturulmuş bir ilkedir. Bu ilkeye, "büyükanne kuralı" da denilebilmektedir. Kişi, bir çok etkinlik yapar. Bunlardan bir kısmını çok sık ve severek yaparken bir kısmını ise daha az ve isteksiz yapar. Kişinin daha sık ve severek yaptığı etkinliklerin, daha az ya da istemeyerek yaptığı etkinlikleri pekiştirmede kullanılmasıdır. (yani severek yaptığı birşeyi kullanarak, sevmediği ya da daha az yaptığı birşeyi yaptırıyoruz.) Bu ilkenin uygulanması için de öncelikle kişinin, sevdiği ve sık yaptığı etkinlikleri tespit etmek gerekir. Anne-babaların, sıkça başvurduğu bir yöntemdir. Ben yeğenlerimin üzerinde denedim, çok işe yarıyor Bu da bir örnek: Canımın içi, kuşum, eğer tabağındakini bitirirsen, sana, dolaptaki çikolatadan vereceğim, hem belki beraber "Pepe" yi de seyrederiz" İşe yaradı. Pepe'yi seyretmek zorunda kaldım (kendinden geçen smiley) Şarkısı hala kafamda, üç gün uyuyamadım, kabusum oldu, "pepenin mavileri çoğalıyoooooor" :help: Bir de şey var "pepe, pepe, çok üzülüyoooooooor" :help: Sonuçta, ilke budur yani. Ama çocuk tabağındakini bitirdi mi bitirdi. İşe yaradı, yaşasın Premack, yaşasın Pepe Seni seviyoruz pepe.