Resme Yıldırım Ekleme

'Grafik' forumunda MerikızZ tarafından 23 Ara 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. MerikızZ

MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

Adım1
    600×300 boyutlarında beyaz arka planlı çalışma alanımızı oluşuturyoruz.

Adım2
    Şimdi yeni bir layer oluşturuyoruz ve Gradient araçımızı alıyoruz. Renklerimizi resimdeki gibi siyah beyaz ayarladıktan sonra Gradient araçımızı mavi ok yönünden aşağıya doğru düzgünce çekerek renklendirme işleminiz yapıyoruz.

Adım3
    Gradient uyguladığımız layerımız seçiliyken Filter/Render/Difference Clouds efentiniz uyguluyoruz.

Adım4
    Aynı layerımıza İmage/Adjustments/İnvert özelliğini uyguluyoruz.

Adım5
    şimdi İmage/Adjustments/levels bölümüne gelip resimdeki değerleri uyguluyoruz.

Adım6
    İşlemlerimizi tamamladıktan sonra, Ctrl+A tuşlarına basarak bütün alanı seçili hale getiriyoruz ve Edit/Copy veya Ctrl+C yaparak resmimizi kopyalıyoruz.

Adım7
    Kopyalama işleminden sonra, yıldırımı yerleştirmek istediğimiz resmimizi açıyoruz ve Edit/Past veya Ctrl+V yaprak yıldırımımızı yapıştırıyoruz resmimize.

Adım8
    yapıştırma işlemi bittikten sonra, yeni bir layer olarak resmimizde yer alan yıldırımımızı Ctrl+T tuşları ile Free Transfrom moduna getirerek istediğimiz yere yerleştriyoruz.

Adım9
    yıldırımın olduğu layer seçiliyken resimde gösterildiği gibi Layer modunu lighten yapıyoruz.i

Adım10
    yıldırımın köprüde kalan kısmını Eraser araçı ile siliyoruz.

Adım11
    Son olarak yıldırmımıza renk veriyoruz, bunun için Ctrl+U tuşlarına basarak Hue/Saturation panelini açıyoruz ve renkleri uyguluyoruz.

Sonuç:

Bu Sayfayı Paylaş