Malzemeler: 2 sb.un 1 sb.irmik 1 sb.süt 1 sb.sıvıyağ (isterseniz yağ koymayabilirsiniz her iki şeklinide denedim ve güzel oldu) 1 çay bardağı şeker 1 pk.kabartma tozu 3 ad.yumurta Portkal kabauğu rendesi Şerbeti İçin: 3 sb.şeker 3-3.5 sb.su (tercihe göre kıvamını değiştirebilirsiniz.Mesela hamura şeker eklemeyip şerbete fazla şeker koyabilirsiniz.Yada suyun miktarını azaltabilirsiniz.) Şeker ve yumurta çırpılır.Daha sonra sırayla sıvı yağ,süt,katılır.Ardından irmik,un ve kabartma tuzu katılıp iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.Üstü kızarana kadar pişirilir. Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi veya çamfıstığıyla süsleyebilirsiniz. Not:Şerbet soğuk tatlı ılık (sıcağa yakın ılık olursa daha iyi olur) Bu ölçüler midi fırınların tepsileri için ideal eğer tepsiniz büyükse yuvarlak borcamda ideal olur. Afiyet olsun...
en kısa zamanda denenecektir okulda da yapıyoruz da tam kıvamında bir tarif bulmak her zaman kolay olmuyor birkaç değişik tarif kullanıyoruz ki alternatif olsun teşekkürler