Revani

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 22 Tem 2012 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:
    2 sb.un
    1 sb.irmik
    1 sb.süt
    1 sb.sıvıyağ (isterseniz yağ koymayabilirsiniz her iki şeklinide denedim ve güzel oldu)
    1 çay bardağı şeker
    1 pk.kabartma tozu
    3 ad.yumurta
    Portkal kabauğu rendesi

    Şerbeti İçin:
    3 sb.şeker
    3-3.5 sb.su
    (tercihe göre kıvamını değiştirebilirsiniz.Mesela hamura şeker eklemeyip şerbete fazla şeker koyabilirsiniz.Yada suyun miktarını azaltabilirsiniz.)

    Şeker ve yumurta çırpılır.Daha sonra sırayla sıvı yağ,süt,katılır.Ardından irmik,un ve kabartma tuzu katılıp iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.Üstü kızarana kadar pişirilir.
    Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi veya çamfıstığıyla süsleyebilirsiniz.


    Not:Şerbet soğuk tatlı ılık (sıcağa yakın ılık olursa daha iyi olur)

    Bu ölçüler midi fırınların tepsileri için ideal eğer tepsiniz büyükse yuvarlak borcamda ideal olur.;)

    Afiyet olsun...;)
    [​IMG]
     
  2. Emma

    Emma New Member

    en kısa zamanda denenecektir
    okulda da yapıyoruz da tam kıvamında bir tarif bulmak her zaman kolay olmuyor
    birkaç değişik tarif kullanıyoruz ki alternatif olsun
    teşekkürler
     
  3. tantana

    tantana Well-Known Member

    canım tatlı çekiyordu.irmik olsa şuan yapcaktım :(
     

Bu Sayfayı Paylaş