Rimel Sürme Teknikleri

'Kadınca' forumunda sha. tarafından 12 Eki 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

Hiç kuşkusuz makyaj yapmak sanattır. Çok güzel ve iyi teknikle yapılmış bir makyaj sizi çok güzel bir star havasında gösterebilir. Bu yazımızda sizlere rimel sürme tekniklerinden bahsedeceğiz. Rimel kullanmadan önce kesilikle gözünüze zarar vermeden kirpik kıvırıcı ile kirpiklerinizi kıvırın. Rimelinizi sürerken kirpik ucundan balamayın. Kirpiklerinizin dibinden başlayarak rimeli hafifçe sürün. Kirpik fırçasının ucunun temiz olmasına dikkat edin. Kirpik fırçasında biriken maskarayı mutlaka temizleyin. Çift kat rimel kullanmaya özen gösterin.
    Ayrıca gece yatmadan önce muhakkak gözünüzü temizleyin. Aksi takdirde kalan rimel kirpiklerinize zarar verecektir.

2. por una cabeza

por una cabeza New Member

kirpiklerin dibinden başlayarak hafif zigzaglar yaparak uçlara çıkmak kirpik maşası kullanmaya pek gerek bırakmıyor tabi bu kendinden kıvrımlı kirpiklere sahipler için eger düz kirpiklere sahipseniz kirpik maşası şart!
    alt kirpiklere fazla rimel sürmek abartılı bi makyaj havası oluşturdugundan pek önerilmez ayrıca sarışınlara kahverengi rimel oldukça doğal ve güzel görünüyor ;)

3. avemeria

avemeria New Member

bende bir makyöz mankene göz makyajı yaparken görmüştüm, o yöntemi kullanırım genelde. güzel oluyor gerçekten.önce gözlerinizi aşağı bakarken rimelin fırçasını tersten sürüyoruz yani kirpiğin yüze bakan kısmına, nasıl anlatsam daha net olarak, kirpikleri iki yüzey olarak düşünelim. normalde biz karşı tarafa bakacak yüze süreriz rimeli sadece bu kısma ön taraf diyelim. benim anlattığım teknikte ise önce arka tarafa sürülüyor özellikle uç kısımlarına. bu yüzden gözler aşağı bakar pozisyonda olmalı, yoksa anotomik olarak süremeyiz zaten. arka kısma sürdükten sonra her zaman ki gibi öne de sürüyoruz, bi deneyin gerçekten güzel oluyor, birde ben yeşil gözlü olduğum için bir dönem yeşil rimel kullanmışrım, fena durmuyor

4. por una cabeza

por una cabeza New Member

bahsettigin gibi kıvrımın içine sürünce fara bulaşmıyor mu rimel ?

Bu Sayfayı Paylaş