LOS ANGELES Robert Pattinson kahkahalara boğularakBu bir sırdedi. Az önce ondan, Vanity Fairin kapak hikâyesinde Nancy Jo Sales tarafından açıklanan, Lillian Hellmanın bir romanından uyarlayarak yazdığı söylenen senaryo hakkında daha fazla bilgi vermesi istenmişti. Robert, bu bilgiyi söyleşinin bir anında bu konu hakkında konuşurken gerçekten çok heyecanlandığını, ama özellikle yazılmasını istemediğini belirterek anlattığını söyledi. Sunucu da, Evet, elbette. demişti. Söz konusu sır derginin kapağında açıklandı, ama Robert senaryo projesinin Lillianın romanından uyarlanmadığını,Lillian Hellmanın kendi yazdığı bir şeyolduğunu açıkladı. Yeniden gülerek ekledi, Ne olduğunu gerçekten söyleyemem. Alacakaranlık serisinin yıldızı daha fazla bilgi vermemek konusunda kararlı. Ama bu konu dışında o kendi yaptıklarına ilk kendi gülen, uyumlu bir kişilik sergiliyor. Santa Monicadaki Fairmont Miramar Otelin toplantı salonunda gerçekleşen son buluşmamız sırasında o bir yandan sorularımızı cevaplandırıp, bir yandan da elindeki su şişesiyle oynadı. Oyunculuk teklifleri almadığım zamanlarda çok fazla şey yazıyordum. Kendinizin oynayacağı roller yazmayı hayal ediyorsunuz. Daha fazla senaryo okudukça ve daha fazla film izledikçe, bir şeyler yazabiliyorsam, neden bunu bir yapıma dönüştürmeyeyim diye düşünüyorsunuz. Daha gençken sürekli yazardım Herhalde ileride de bir rumuz ile yazarım, çünkü öyle yapmazsam herkes anında beni parçalara ayırır. Robert bu aralar pek çok spekülasyonun yapıldığı bir diğer konu hakkında daha 1997 yılında boğularak hayatını kaybeden şarkıcı şarkı yazarı Jeff Buckleyin hayat hikayesinde rol alıp almayacağı konusunda bilgi verdi. Onun annesi ile tanıştım, harika biri. diye Buckleyin annesi Mary Guibertten bahsetti. Mary Guibert söz konusu filmin yapımcılığını üstlenecek ve film Welcome to the Rileys filminin yönetmeni Jake Scott tarafından çekilecek. Robert hem kendisinin, hem de Marynin bu konuda düşündüklerini belirtti ve ekledi,Bilmiyorum, bu bana kalmış bir şey değil. Jeffin müziğini severim. Harikaydı. Oyuncu kendi müzik yeteneği konusunda da dürüst.Jeff gibi şarkı söyleyip, söyleyemeyeceğimi bilmiyorum. O eşsiz biriydi. Ayrıca onun gibi gitar da çalamıyorum. Filmi çekebilmem için çok çalışmam gerekecek. Eğer birisi sadece Jeffin sesini taklit etmeye çalışsa, bu yeterli olmaz. Senaryoya da bağlı. Senaryonun onu nasıl sunacağı konusunda hiçbir fikrim yok. Kaynak