Salhiye Tarifi (Siirt Usulü Çiğ Börek)

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 15 Haz 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]




    Malzemesi:

    Hamuru için:

    Yarım kilo un
    2 kahve fincanı yoğurt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Tuz
    1 kahve fincanı ılık su

    Bu malzemelerle hamuru yaptıktan sonra eğer cıvık olursa içine biraz daha un ekleyebilirsiniz.
    Hamurunuz çok katı olmasın. Biraz nemli bir hamur olacak..

    İç Malzemesi için:

    300 gr kıyma
    1 iri soğan (ince kıyılmış)
    1 çorba kaşığı salça
    Tuz
    Karabiber
    2 çorba kaşığı sıvıyağ


    Kızartmak için derin yayvan kızartma tavası ve sıvıyağ ..


    Hazırlanışı:

    Hamuru yoğurun üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin.

    Bir tencerede soğanı 2 kaşık yağda kavurun kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını tuz ve karabiberini ilave edin. Ocaktan alın..

    Hamurunuzu merdane veya oklava yardımıyla tezgahınıza un serperek açın. bir kase yardımıyla yuvarlaklar kesin. içlerine kıymalı harç koyup kapatın ve açılmaması için yanlarına çatalla bastırın.

    Kızgın yağa atarak kızartın ve havlu kağıt üzerine alıp süzdürün...

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş