Soma'da hayatını kaybeden emekçiler

'Kutlamalar, Taziyeler...' forumunda Özgür tarafından 14 May 2014 tarihinde açılan konu

1. Özgür

Özgür Administrator Site Yetkilisi

Soma'da ekmek parası için çalışan gerçek emekçi madenci en başta da İNSAN olan bütün vatandaşların ailelerinin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun. Logomuz yasımızdan dolayı siyah kurdela ile değiştirilmiştir. Allah hepsine rahmet eylesin. Hayatları boyunca rahat yüz görmeyen kardeşlerimiz abilerimiz amcalarımızın inşallah öbür tarafta yüzleri güler.

2. zipper

zipper quae nocent docent

Maden kazasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet,yakınlarına ve bu acıyı yüreğinde hisseden herkese baş sağlığı ve sabır diliyorum.Karanlık bir hayattan ebedi nura uğurlandılar inşallah.​

3. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Kardeșlerimizi kaybettik bugün… Yazɪk ki göz göre göre… Ҫok üzgünüz... Hepimizin bașɪ saĝ olsun.

Gidenleri geri getirmeyecektir elbette ama bu rezaletin sorumlularɪ olan, rant düșkünü , gözü dönmüș vicdansɪzlar ve onlarɪn efendileri -ki kendileri yüzleri bile kɪzarmadan hala sayɪ, mutlu ölüm,Allah´ɪn takdiri falan demektedirler- en aĝɪr șekilde cezalandɪrɪlmalɪdɪrlar.. Onca insanɪn ve ailelerinin vebali onlarɪn üzerlerindedir.. Gerçi bu vicdansɪzlarɪn sabahlarɪ uyandɪklarɪnda aynada gördükleri o yüzle bir ömür geçirecek olmalarɪ bile bana göre korkunç bir cezadɪr.

4. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

diyecek tek kelime bulamıyorum, 238'e çıkan ölen can sayısı ve artmaya devam etmesi henüz daha bilinmeyen insanlar.
    ailelerini bulmak için onca cesede bakan insanlar, abilerinin, babalarının, amcalarının, dayılarının ölümünden bihaber cocuklar! sadece dua ve gözyaşı dökebiliyoruz!

Allah'ım yardımcıları olsun..
    Allah sabır versin hepimize en çok da ailelerine..

5. fatma20

fatma20 New Member

allahım sen bu günkü kazada ölen bütün canların günahlarını bağışla mekanlarını cennet eyle
    ailelerine sabır ver rabbim

6. Begüş

Begüş New Member

Rabbim Soma'da hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet, ailelerine sabır versin. Bizleri bir daha böyle büyük acılar ile imtihan etmesin. Haber alınamayan işçiler inşaallah sağ salim kurtulabilir.

7. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

8. cezminur

cezminur Active Member

Allah rahmet eylesin. Milletimizin basi sag olsun.

9. meleksi

meleksi Well-Known Member

başımız sağolsun..inş. ülkemizde böyle kazalar olmaz bir daha..

10. bermer

bermer Well-Known Member

Diliyorum ki buna sebep olanlar, göz yumanlar, oyunu satanlar, kazadır ölümdür kaderdir diyenlerin dilleri dolansın, gözleri aksın aklı bulansın, en derin cehennem çukurlarında kaynasın, su istediğinde para aksın boğazından, son nefeslerinde iblisleri kucaklasın... 7 düveli ahlarla beddularla inim inim inlesin... Allahım gün yüzü göstermesin hiç birine... Toprak bile yeri geldiğinde kussun...

Madencilerimiz için beni etkileyen sözlerden biri; O kadar çok kazdılar ki Cennete düştüler... Başımız Sağolsun!

11. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

Rabbim ölenlerin mekanını cennet eylesin,geride kalan ailelerin ise yar ve yardımcısı olsun

Bu katliamda en ufak payı olanlardan da Rabbim bu dünyada da öbür dünyada da Ölenlerin intikamını alsın,çünkü ben bu dünyada kulların herhangi birşey yapmayacağına nerdeyse eminim
    Soma da değil insan 300 tane ağaç aynı anda ölse buna "olağan " denmez sebebi araştırılır ,bu olağanüstü duruma "olağan" diyenlerden de Rabbim hesap sorsun.

12. dolunay

dolunay Active Member

282 canımız gitti.282 ailemizin yüreğine ateş düştü.yüzlerce anne-baba evladını,çocuklar babasını,kadınlar hayat arkadaşlarını kaybettiler.onlar kadar olamaz ama canım çok yanıyor.daha fazla kayıplar olmasın diye,bu facianın sorumluları kimse biran önce cezaladırılmaları için dua ediyorum.allah tüm ailelere sabır versin.allah rahmet eylesin.

ve kahrolduğum iki açıklama yazık...biz insanlarımızı kaybettik onlar insanlıklarını kaybetmişler...böyle konuşabilmek için vicdanınızı,insanlığınızı unutmanız gerekir...

AKP Manisa Milletvekili: Selçuk Özdağ

“Bugün Türkiye bir noktaya geldi. Bakın 24 saatlik bir süre içerisinde hemen hemen 365 kişi tahliye edildi. Yaklaşık 274 kişi, bunlar alınmışlar… Ve bunların yaklaşık 157 kişinin kimlik tespiti yapılmış; 101 kişi aileler teslim edilmiş. Bugün bir kısmı defnedilmiş, ebedi dünyaya… Yarın da bir kısmı aynı şekilde yapılacak.

Devlet çok hızlı çalışıyor. Kurumlar çok hızlı çalışıyor. Bundan sonra her kurum, her olayda çok hızlı çalışsın temennisinde bulunuyorum.”

http://odatv.com/vid_video.php?id=8D1BH

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı:Recep Tayyip Erdoğan

"Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında, fıtratında bunlar var. Hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Türkiye genelinde üç günlük milli yas ilan ettik. Cuma günü hutbe okunacak. Ayrıca İngiltere’de 1862’de 204 kişi öldü."

http://www.cumhuriyet.com.tr/video/...n_Soma_aciklamasi__Bunlar_olagan_seyler.html#

13. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

dün de bugun de, hala devam etmekte olan ölümler, nasıl yaşanır bu acılarla :(
    Allah'ım sabır.

...

14. zipper

zipper quae nocent docent

Bu resim de beni çok etkiledi....

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden birinin avucunda bulunan kağıtta “Oğlum, hakkını helal et” yazdığı görüldü.

-Toprağın 2000 m altından çıkartıyoruz,tekrar 2 m altına gömmek için...Çok can yandı YARAB..

15. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

ölenlerin ailelerine allah sabırlar versin.ölen kardeşlerimizin mekanları cennet olsun bu dünyada gülmediler allah öbür dünyada yüzlerini güldürsün , hepsine rahmet eylesin yaralı kurtulan kardeşlerimize de allah şifalar versin.

16. bermer

bermer Well-Known Member

Ne acizlik Yarabbi, içinde işçi olan 5 galerinin 2'sine hiç ulaşılamamış... Küllü su basılarak hala devam eden yangın için betonlaşmış duvar yapılmaya çalışılıyor....

2 galeride 450 işçiden umut kesilmiş, toplu mezar gibi gömülüyorlar.

Ne acizlik Yarabbi, böyle bir ülkede maden işçisi olup yaşam hakkının elinden alınması...

Ne acizlik Yarabbi, bir Allah'ın kulunun çıkıpta acınız acımızdır, madende tünellerde kimse kalmayacak, hepsi çıkarılacak, kaç kişi öldüyse her birinin bir mezarı olacak bile diyememek...

Ne acizlik Yarabbi, böyle bir ülke idaresinde pisi pisine ölmek...

17. dolunay

dolunay Active Member

Evet 2 Gün Sonra Unutacaksın - gundem.web.tv

''Yavrusunu isteyen Anneyi Unutma!

Kurtulan madencinin “Beni bırakın abi Mahmut çıkmadı, önce onu alın onun karısı hamile” deyişini Unutma!

Madene yeniden girecek misin sorusuna Mecburum, borcum var diyen amcayı Unutma!

Cenaze tanınmaz haldeyken o gün işe oğlunun sünnet daveyetisini dağıtmaya giden madenciyi ceplerindeki davetiyeden teşhis eden yakınları Unutma!

Çizmelerimi çıkartayım mı? Sedye kirlenmesin diyen güzel adamı Unutma!

Yakınlarını bulmak için bilgisayar ekranından cenazelere bakan yakınları Unutma!

Unutma Türkiyem…

Bakarken canın yansa da bak, bak ki ülkende bir insan canının ne kadar ucuz olduğunu hatırla…''

bu yaşanan acıyı unutmayalım.unutturmayalım...
    Ne yazık ki Türkiye maden kazalarında dünyada 3. avrupada 1. sıradaki ülke.
    TEPAV’ın 2010 tarihli "Madenlerde Yaşanan İş Kazaları ve Sonuçları Üzerine Bir Değerlendirme Raporu"nda yer alan verilere göre, Türkiye’de maden ocaklarındaki ölümlerin kömür üretimine oranı dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor.
    Buna göre, üretilen yüz milyon ton kömür başına en az ölüm 256 kişi ile 2006 yılında oldu. Bu rakamın en yüksek olduğu yıl, 100 milyon ton üretime 923 kişinin öldüğü 2003 yılı oldu. Türkiye’de yüz milyon ton üretimde 2000 yılında 710 kişi ölürken, 100 milyon ton başına ölen madrenciler 2008 yılında 722 kişiye çıktı.
    Buna karşılık,dünyanın en büyük kömür üreticileri ABD ve Çin’deki kömür üretimi başına düşen ölüm oranları Türkiye’nin çok gerisinde kaldı. Çin’de yüz milyon ton üretim başına düşen ölüm oranları 2000-2008 yılları arasında 150 ile 411 kişi arasında, aynı dönemde ABD’de ise 1 ile 6 kişi arasında arasında değişiyor.''
    bu olağan birşey değil.bu kadar insanın ölümünü normalleştiremezsiniz.
    Fransa’da kömür ocaklarında 50 yıl, İtalya’da 30 yıldır ölümlü kaza olmuyor.demek ki maden kazalarında ölmek kader değil.bu kadar kaybın,acının sorumluları umarım biran önce bulunur ve cezalarını çekerler...

18. serif***

serif*** Active Member

rabbim bir daha böyle kazalar göstermesin inşallah allah rahmet eylesin çok çok üzüldüm .

19. Hacernur

Hacernur Member

Cok büyük aci,icimdeki duygulari yazmak mümkün degil.

Bu Sayfayı Paylaş