ben büyük bir riskim bilmediği bir trene binerken kendi ayaklarına takılmamalı insan bazı geceler sabaha yavaş ilerliyor alnına dokunarak yürütebiliriz güneşi bir talihsizlik olarak başka bir acıya benzetilmek onları da senin kadar sevebilirdim yok uçakların kimseyi kavuşturduğu hepimizin biraz güvene ihtiyacı var sakin olursak cam kırıklarını birleştirebiliriz bir yaşama belirtisidir kırılmak çok yorulayım, aşırı yorulayım aklıma yorulmak gelsin sen gelme, o gelmesin, kimse gelmesin diye, mutfağa koşmanın stratejik bir anlamı var çok günah tutamadığım ellerin -hepsi- bana şarkıda geçen yalnızlığı kes o yüzden yarım, o yüzden şarkı yok bütün dilencilerin duası aynıdır şimdi bir uçurum bulsam, dayanamam cebimde taşırım beni biraz kendinle açıkla yıktığım duvardan deniz sökülüyor çocuğu sırtında yemek yapan kadınların rahminde ana var şimdi savaşı başa alalım, yırt aklının perdesini sonuna kadar ben çıldırabilirim sevmek en doğal hakkım fotoğrafa dokunarak anlıyor insan asıl ne eksik aramızda? yükselen bir dua var iki meridyen arasında elbiselerim, ellerimden gelir yıkar yıkar, sarılmayı öğretirim bir gerçeği kanırtarak belletir zaman sana seni annenden çok sevdim bir şey çok gelir şurama artık biri kalkıp kapıyı örtsün Esma Koç İZDİHAM