Malzemeler: 1 kg süt 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı İrmik 1 Paket Vanilya Süslemek İçin ; dövülmüş ceviz veya hizndistan cevizi Yapılışı:Bir tencerenin içerisine sütü,irmiği,şekeri,ve vanilyayı koyup kaynayıp ( göbek atana) kadar karıştırarak pişirin.Daha Sonra öncedem ıslatılmış tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.Üzerini ceviz veya hindiztan cevizi ile süsleyip buz dolabında soğumaya bırakın.Yaz için hafif bir tatlı.İsterseniz süslemek için ayırdığınız malzemelerden herhangi birini ocaktan indirdikten sonra içerisinede katabilirsiniz.O şekilde yaparsanızda tatı güzel oluyor.Hatta bu tarifin aynısına (ceviz ve hindistan cevizi ) olmadan içerisine 1 ad yumurta ve 3 yemek kaşığı kakao katarakda yapabilirsini.Bizim kızlar kakaolusunu daha çok sevdikleri için ben onu daha çok yaparım.Ayrıca bu tatlıyı dikdörtgen şeklindeki borcama dökerseniz kalıbı ters çevirip çıkrttığınıda daha güzel görünüyor ve dilimlemesi kolay oluyor. Afiyet olsun